Alpha Bank lansează opţiunea de tokenizare a cardurilor pentru comercianţii şi integratorii online

V.G.
Bănci-Asigurări / 14 decembrie 2022

Alpha Bank lansează opţiunea de tokenizare a cardurilor pentru comercianţii şi integratorii online

Alpha Bank România anunţă lansarea funcţionalităţii de tokenizare a cardurilor, integrată în sistemele schemelor de carduri (Mastercard MDES, VISA VTS), informează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, soluţia integrată în platforma eCommerce Alpha Bank îmbunătăţeşte securitatea tranzacţiilor prin înlocuirea datelor sensibile ale cardului cu un token EMVCo.

Fiind prima platformă cu această funcţionalitate lansată pe piaţa locală, Alpha Bank va permite comercianţilor şi integratorilor de plăţi să actualizeze instant cardurile clienţilor, înrolate la nivel de cont, atunci când acestea sunt reînnoite. Astfel, procesul de plată este simplificat, iar impactul în optimizarea ratelor de aprobare a tranzacţiilor este imediat. În plus, opţiunea permite captarea vizualului cardului pentru a facilita identificarea rapidă din partea deţinătorului, mai ales când deţine mai multe carduri înrolate în contul oferit de comerciant.

"Noua funcţionalitate dezvoltată în parteneriat cu procesatorul local Romcard oferă o experienţă eCommerce îmbunătăţită comercianţilor din mediul online, în special pentru cei care utilizează un serviciu de plată recurent (de exemplu facturi, abonamente, etc) şi în acelaşi timp şi pentru posesorii de carduri care nu mai au grija actualizării datelor de card la fiecare comerciant", a declarat Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.

"În ultimii ani, tot mai mulţi consumatori aleg să îşi salveze datele cardului în contul de client al comercianţilor pentru a uşura procesul de plată în cazul cumpărăturilor online. Prin Mastercard Digital Enablement Service, utilizatorii beneficiază de o experienţă de achiziţie îmbunătăţită, facilă şi sigură, în timp ce pentru comercianţi acest serviciu reduce la minimum tranzacţiile frauduloase şi costurile relative, îmbunătăţind în acelaşi timp ratele de aprobare ale tranzacţiilor. Ne bucurăm să anunţăm astăzi integrarea acestui serviciu în platforma eCommerce Alpha Bank", a spus Radu Ionescu, Director Product Management, Mastercard.

"Tehnologia de tokenizare - prin care datele cardului sunt criptate pentru a face plăţile digitale mai sigure - este esenţială pentru protejarea informaţiilor de bază ale contului în faţa tentativelor de fraudă. În misiunea sa de a contribui la securizarea plăţilor digitale şi la accelerarea inovaţiei în comerţul electronic, Visa a dublat numărul de tokenuri emise într-un singur an la nivel global, care a atins borna de 4 miliarde, depăşindu-l pe cel al cardurilor Visa în circulaţie la nivel global. Creşterea remarcabilă a plăţilor prin token întăreşte ideea că viitorul banilor este cu adevărat digital. Împreună cu partenerii noştri de la Alpha Bank, suntem entuziasmaţi să oferim acces la o tehnologie de vârf comercianţilor şi consumatorilor din România, care se pot bucura astfel de beneficii precum siguranţă şi uşurinţă în utilizare", a transmis Elena Oprea, Director Acquiring and Acceptance Visa pentru România, Bulgaria, Croaţia şi Slovenia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb