Alpha Bank pregăteşte lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare de la noi

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 decembrie 2018

Alpha Bank pregăteşte lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare de la noi

Alpha Bank pregăteşte lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare din România, în baza Legii nr. 304/2015, a anunţat, ieri, instituţia de credit, într-un comunicat.

Acesta menţionează: "Adunarea Generală a Acţionarilor Alpha Bank Romania a aprobat implementarea unui program-cadru de obligaţiuni ipotecare, cu un plafon maxim al principalului de 1.000.000.000 euro (sau echivalentul în alte valute)".

Obligaţiunile ipotecare reprezintă o soluţie de finanţare des întâlnită pe pieţele financiare internaţionale, prin care banca urmăreşte să îşi diversifice sursele de finanţare, dar şi să scadă cos­tul mediu al acestora, atrăgând noi fonduri pentru dezvoltarea şi extinderea activităţilor sale, mai arată documentul citat.

Potrivit Legii nr. 304/2015, aceste obligaţiuni sunt garantate cu un portofoliu de creanţe decurgând din contractele de credit ipotecar/de investiţii imobiliare aflate în derulare, fără ca emisiunea de obligaţiuni ipotecare să atragă modificări în privinţa termenilor contractuali agreaţi anterior cu clienţii băncii sau a garanţiilor aferente contractelor de credit.

Alpha Bank menţionează: "Lansarea în peisajul financiar din România a obligaţiunilor ipotecare poate aduce beneficii esenţiale pentru economie, printre care amintim:

u Îmbunătăţirea procesului de gestionare a activelor şi pasivelor, în sensul unei corelări mai bune a scadenţelor dintre împrumuturile acordate şi sursele de finanţare atrase;

u Scăderea costurilor de finanţare pentru creditele ipotecare;

u Creşterea gradului de intermediere financiară, prin atragerea de economisire externă;

u Dezvoltarea pieţei locale de capital".

La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 27% din creditele ipotecare acordate de instituţiile financiare sunt finanţate prin emiterea de obligaţiuni ipotecare, aceasta fiind o soluţie frecvent utilizată de toate sistemele bancare din Europa. Prin această emisiune, România va intra în rândul ţărilor care au atât o legislaţie modernă, cât şi o piaţă activă a obligaţiunilor ipotecare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cumparati ! Cumparati ! Mai ales din alea acoperite cu terenuri extravilane supraevaluate de 10 ori ! Sau cu mormane de caramizi vechi (ca nu le poti numi cladiri) prin colturi de Romanie uitate de lume. Cautam Prosti sa cumpere ! Dam discount pt cantitati mai mari (10 %) ! Dam comisioane (Chiar si Directe si personale) de 10 % pt cei din varful Fondurilor de Pensii care cumpara rahaturile astea din banii munciti cinstit de fraieri ! Dam de toate: Garantii ca creanta exista ! Dam consultanta, deschidem Gratis conturi samd, numai dati-ne bani !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb