ALRO S.A. producător de aluminiu din Europa, anunţă că a obţinut Certificarea ASI Performance Standard V3 (mai 2022) pentru operaţiunile sale din Slatina, România, conform unui comunicat de presă al companiei remis Redacţiei. Certificarea acoperă, după cum se menţionează în documentul oficial primit de ALRO: "Fabricarea şi comercializarea sleburilor din aliaj de aluminiu, bare, sârmă, plăci şi table obţinute prin turnare, laminare la cald, omogenizare, tratament termic, prelucrare mecanică, finisare, şi testare pentru aplicaţii industriale, aerospaţiale, din industria auto şi de apărare, în locaţiile ALRO S.A., Str. Pitesti, Nr. 116, 230048 Slatina, Judetul Olt şi ALRO S.A., str. Milcov Nr 1, 230077 Slatina, judeţul Olt, România".
Potrivit sursei citate, programul de certificare ASI a fost dezvoltat printr-un proces extins de consultare cu mai multe părţi interesate şi este singura iniţiativă complexă de standardizare voluntară de sustenabilitate pentru întregul lanţ valoric al producţiei de aluminiului.
"Această certificare prestigioasă de la ASI confirmă progresul nostru în materie de sustenabilitate din ultimii ani. Accentul nostru pe practicile de afaceri sustenabile a început cu mai bine de 20 de ani în urmă, când am investit masiv în echipamente de ultimă generaţie şi eficienţă energetică pentru a ne îmbunătăţi operaţiunile. Începând cu anul 2017, ne-am raportat performanţa în materie de sustenabilitate în mod voluntar printr-un Raport Consolidat de Sustenabilitate. Mai mult, în 2021 am publicat o Strategie de Sustenabilitate pentru 2021-2025. Mai multe premii ne-au recunoscut progresul întrucât Raportul nostru de Sustenabilitate este considerat unul dintre cele mai bune de pe piaţa de capital din România", a spus Marian NĂSTASE, Preşedintele Consiliului de Administraţie, ALRO.
În comunicatul ALRO se mai precizează: "Standardul de performanţă V3 al ASI defineşte principiile şi criteriile de mediu, sociale şi de guvernanţă a afacerilor, pentru abordarea problemelor de sustenabilitate în lanţul valoric al aluminiului. Acesta stabileşte 62 de criterii în cadrul celor trei piloni de sustenabilitate: guvernanţă, mediu şi social, care abordează subiecte cheie precum biodiversitatea, drepturile omului, inclusiv al populaţiilor indigene şi emisiile de gaze cu efect de seră."