Alsin depăşeşte pragul de 75% vânzări din First Estates Pipera şi pregăteşte un proiect de vile cu o valoare de piaţă de 9 mil. euro

A.F.
Companii / 7 februarie

Alsin depăşeşte pragul de 75% vânzări din First Estates Pipera şi pregăteşte un proiect de vile cu o valoare de piaţă de 9 mil. euro

Dezvoltatorul cu capital autohton Alsin Management a depăşit pragul de 75% vânzări din First Estates Pipera, primul proiect rezidenţial din România care va oferi încălzire gratuită tuturor locatarilor săi. Compania va demara în perioada imediat următoare şi dezvoltarea First Estates Villas, un proiect premium cu 20 de vile amplasat în zona Pipera, cu o valoare de piaţă de nouă milioane de euro, care va oferi de asemenea costuri de întreţinere foarte reduse, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, First Estates Pipera reuneşte 464 de studiouri duble şi apartamente cu două, trei şi patru camere, în urma unor investiţii cumulate de peste 40 de milioane de euro. Prima fază, cu 232 de apartamente, este într-o etapă avansată de dezvoltare şi va fi livrată în aprilie 2024, în timp ce cea de a doua fază va fi livrată în februarie 2025.

Proiectul este primul ansamblu rezidenţial din România care va oferi încălzire gratuită pentru toţi locatarii, în urma unor investiţii de peste trei milioane de euro realizate pentru dezvoltarea şi utilizarea unui sistem inovator de pompe de căldură geotermale şi panouri fotovoltaice.

Eficienţa energetică şi rezultatele celor două sisteme tehnologice, cel al pompelor de căldură şi cel al panourilor fotovoltaice, au fost certificate în urma unui audit realizat de către BuildGreen, unul dintre cei mai activi consultanţi din Europa Centrală şi de Est în domeniile dezvoltării sustenabile, decarbonizare şi neutralizarea amprentei de carbon, audit şi certificare, având în portofoliu peste 350 de proiecte, cu o suprafaţă cumulată de peste 10 milioane de metri pătraţi şi o valoare investiţională de peste 10 miliarde de euro.

Astfel, cele două sisteme inovatoare ale First Estates Pipera vor produce anual un excedent energetic cu 50% mai mare faţă de consumurile individuale pentru încălzire ale tuturor apartamentelor. Panourile fotovoltaice, care vor fi amplasate pe acoperişurile clădirilor, vor produce energia necesară funcţionării integrale a pompelor de căldură şi, în funcţie de utilizarea acestora, vor furniza şi un surplus de electricitate care va fi utilizat de către asociaţia de locatari conform propriilor decizii.

"Proiectele temeinic planificate, care investesc cu adevărat în inovaţie şi în soluţii tehnologice diferenţiatoare, care utilizează 100% energie regenerabilă, sunt extrem de puţine pe piaţă şi sunt răsplătite şi prin rezultate pe măsură. Viitorii locatari vor avea, probabil, cele mai reduse costuri de întreţinere de pe plan local, în timp ce investitorii vor obţine randamente mai ridicate. Toate aceste sisteme tehnologice vor fi implementate şi în dezvoltarea First Estates Villas, ele urmând să ducă la reducerea cheltuielilor înspre zero dar şi la un impact redus asupra mediului înconjurător", a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania, consultantul imobiliar şi agentul exclusiv al celor două proiecte.

În plus faţă de planurile iniţiale, dezvoltatorul va implementa în ambele proiecte şi un sistem de răcire pasivă prin pardoseală, care va oferi un grad de eficienţă mai ridicat comparativ cu sistemele clasice de răcire, estimările pentru costurile aferente răcirii locuinţelor indicând o reducere de peste 30% a cheltuielilor.

Ambele proiecte First Estates sunt amplasat în apropierea unora dintre cele mai reprezentative clădiri de birouri din zona Pipera, Global City şi Swan Office Park, cât şi în proximitatea unor instituţii de învăţământ de top, atât private cât şi de stat, precum Cambridge School, Liceul Mark Twain, Şcoala Privată Turcă, Şcoala Germană Hermannoberth şi şcolile primare şi gimnaziale nr. 3 şi nr. 10.

SVN Romania este una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară active în România şi compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidenţial. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de consultanţi imobiliari şi personal administrativ.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb