Alstom va produce trenurile care vor circula pe M5 Drumul Taberei-Eroilor

A.P.
Miscellanea / 1 octombrie 2020

Alstom va produce trenurile care vor circula pe M5 Drumul Taberei-Eroilor

Metrorex poate să încheie cu francezii de la Alstom contractul pentru furnizarea a 13 rame de metrou pentru Magistrala Eroilor-Râul Doamnei. Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, contestaţiile formulate de spaniolii de la CAF şi de către chinezii de la CRRC la decizia de atribuire a contractului către Alstom, scrie g4media.

Metrorex a lansat în martie anul trecut licitaţia pentru achiziţia de noi trenuri, care să deservească Magistrala 5 de metrou. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri, cu posibilitatea suplimentării cu încă 17 rame. Valoarea contractului este estimată între 520,15 milioane lei şi 1,2 miliarde lei.

"Respinge cererea de sesizare CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene). Respinge plângerile, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată azi, 30.09.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei", se arată în soluţia CAB.

Prin urmare, Metrorex are undă verde pentru a semna contractul cu francezii de la Alstom, pe care îi declarase câştigători ai licitaţiei, contestaţiile depuse de firmele Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (Spania) şi CRRC Qing Sifang Co Ltd. (China) fiind respinse definitiv de către judecători.

În cadrul aceluiaşi contract Metrorex va primi şi un simulator de instruire a personalului de exploatare. Potrivit cerinţelor de la licitaţie, ramele de metrou vor fi furnizate într-un termen de trei ani şi şase luni.

Metrorex operează în prezent trei tipuri diferite de trenuri. Cele mai vechi sunt trenurile IVA, produse la Arad. Acestea circulă în principal pe M4 Gara de Nord-Străuleşti. Trenurile produse de canadienii de la Bombardier sunt cele mai multe. Au intrat în exploatare în 2001. Cele mai noi sunt cele 24 de garnituri produse de spaniolii de la CAF. Toate circulă pe Magistrala 2 Pipera-Berceni.

Francezii de la Alstom, prin subsidiara din România - Alstom Transport România - este compania care a proiectat şi realizat sistemul de control şi management al traficului, care este instalat pe magistrala de metrou Drumul-Taberei Eroilor. Potrivit reprezentanţilor Alstom, acesta va fi cel mai modern sistem de acest fel din România, la finalizarea lucrărilor. Proiectul implică două etape de execuţie, totalizând 36 de luni.

În prima fază a proiectului, Alstom a echipat noua linie cu centralizare electronică, un sistem echivalent cu cel care se regăseşte şi pe celelalte magistrale de metrou, doar că are componente moderne. Faza a doua a proiectului va începe odată cu livrarea noilor rame de metrou. În această fază se va instala sistemul CBTC (Commnucation -based Train Control), detaliază g4media.

"Acesta este primul sistem Urbalis CBTC (Communication-based Train Control) implementat în reţeaua de metrou din România. Noul sistem va creşte capacitatea liniei cu 30%, cu un consum de energie cu 30% mai redus. Proiectul prevede operarea automată a trenurilor (ATO), centralizarea computerizată şi monitorizarea centralizată a trenurilor (centru de control operaţional, OCC), precum şi sisteme dinamice de anunţare şi informare a pasagerilor", anunta compania în iulie într-un comunicat de presă.

Mai exact, prin acest sistem avansat de control al traficului pentru controlul trenului bazat pe comunicaţii, trenurile de pe această magistrală vor putea circula fără probleme la un interval de 90 de secunde.

Tot Alstom face de mai bine de 15 ani şi mentenanţa actualelor trenuri de metrou.

Francezii de la Alstom sunt unii dintre cei mai mari producători europeni din domeniul transportului. Compania este prezentă în 60 de ţări şi are peste 38.900 de angajaţi. În anul fiscal 2019/2020, Alstom a înregistrat vânzări de 8,2 miliarde euro şi a contabilizat comenzi în valoare de 9,9 miliarde de euro. Grupul produce de la trenuri de mare viteză, precum celebrul TGV, la metrouri, tramvaie şi autobuze electrice, şi până la sisteme integrate de control al traficului şi şi soluţii de mobilitate digitale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb