ALTERNATIVĂ LA ŢIGĂRILE TRADIŢIONALE  România - prima ţară unde BAT lansează un produs hibrid

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 19 aprilie 2016

România - prima ţară unde BAT lansează un produs hibrid

BAT are o nouă abordare privind produsele alternative la ţigările din tutun

Ţara noastră este prima unde British American Tobacco (BAT) lansează Kent glo iFUSE, un produs hibrid cu design futurist ce combină tutunul cu tehnologia electronică de ultimă generaţie, după cum anunţă compania.

Aceasta subliniază că noul produs este o alternativă pentru ţigările tradiţionale şi se diferenţiază prin tehnologia hibrid.

"Este un produs cu conţinut de nicotină şi aromă de tutun, dar având beneficiul riscurilor reduse, asociate cu produsele electronice", subliniază reprezentanţii producătorului de ţigarete, adăugând că tutunul din interiorul capsulelor Kent Neopods nu arde.

Dispozitivul glo iFUSE şi capsulele Kent Neopods sunt deja disponibile pe piaţă prin intermediul unei platforme online şi, începând cu zilele următoare, la punctele de vânzare din magazine şi din locaţiile HoReCa aflate în Bucureşti, anunţă compania.

Odată cu lansarea acestui produs, BAT va poziţiona România în avangarda pieţei mondiale a produselor de nouă generaţie. BAT previzionează că piaţa acestor produse, estimată în 2015 la 2,8 miliarde lire sterline, se va tripla până în 2020, ajungând la o valoare de până la 8,4 miliarde lire sterline, exceptând SUA şi China.

Gemma Webb, General Manager British American Tobacco România, a declarat: "Suntem foarte încântaţi că România a fost aleasă ca prima ţară din lume unde va fi lansat revoluţionarul produs glo iFUSE. Acest demers subliniază încă o dată dorinţa BAT de a continua investiţiile sale în România şi în dezvoltarea de noi tehnologii, fiind susţinut pe deplin de lansarea glo iFUSE sub umbrela mărcii Kent".

Capsulele KENT Neopods sunt disponibile în două variante: Tobacco şi Refreshing.

Noul produs are trei componente: un element de încălzire, un compartiment cu lichid şi unul cu tutun. Elementul de încălzire procesează şi transformă lichidul cu conţinut de nicotină în vapori, iar aceştia traversează secţiunea cu tutun, eliberând vapori cu arome de tutun.

BAT a testat produsul glo iFUSE pe piaţa din România în noiembrie anul trecut, anunţă societatea, menţionând că România este o piaţă importantă pentru producător.

Începând cu jumătatea lunii aprilie, glo iFUSE şi capsulele Kent Neopods vor fi disponibile pentru vânzare în 650 magazine din Bucureşti. Dispozitivul este disponibil la un preţ de 90 lei, iar un pachet de Kent Neopods (cu două capsule) este 30 de lei.

Strategia BAT privind aceste tipuri de produse beneficiază de o nouă abordare, având în vedere înăsprirea reglementărilor privind tutunul, la nivel mondial, scăderea vânzărilor de ţigări tradiţionale şi apariţia produselor cu vapori, în paralel cu diversificarea nevoilor consumatorilor.

La conferinţa dedicată investitorilor din septembrie 2015, compania şi-a declarat public dorinţa de a deveni lider de piaţă pentru produsele de nouă generaţie, până în 2020.

BAT a investit peste 600 milioane euro în ultimii trei ani pentru dezvoltarea acestor produse, în laboratoarele sale de cercetare din Anglia. Prin aceste eforturi, compania urmăreşte să reducă riscurile asociate fumatului şi să îmbunătăţească experienţa oferită.

BAT este una dintre cele mai importante companii prezente în România, cu contribuţii la bugetul statului de 7 miliarde lei, în 2015. Compania produce şi comercializează mărci renumite de ţigări precum Kent, Dunhill, Vogue, Pall Mall şi Lucky Strike.

În ţara noastră, BAT este prezentă din 1996, fiind reprezentată de trei divizii: Trading, Operational şi Shared Services. Cu 1686 de angajaţi, cota de piaţă a companiei este de 54%, Kent fiind cel mai important brand din portofoliu, cu o cotă de 26% din piaţa produselor din tutun de la noi.

Producătorii din piaţa tutunului trec printr-o perioadă de încordare, în contextul în care, în Parlament, se dezbate proiectul legislativ de transpunere a Directivei Europene din domeniu, care restricţionează foarte mult această piaţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BAT ar trebui sa isi vanda marfa in seringi hipodermice pe alei intunceate. BAT este doar un vanzator de droguri, poate mai putin periculoase decat cele de mare risc dar totusi droguri. Pentru a fi cinstiti cu ei si cu noi, BAT ar trebui sa investeasca intr-o fabrica de seringi de unica folosinta cu drogul lor administrabil si injectabil si in forma de supozitoare cu tot cu seringa. Contributia lui BAT la bugetul statului din Romania ar trebui prezentata ca: Bani adusi in tara - Bani scosi din tara - Bani cheltuiti de bugetul romaniei cu boli legate de fumat. Vad copii de 12-13 ani fumand pe langa scoli si ma ingrozeste ce fac derbedeii astia cu tigarile lor. Vad emisiuni la TV articole ca asta si ma oripileaza cum niste vanzatori de droguri sunt prezentati ca pilonii de baza ai bugetului romaniei. Daca am ajuns sa ne facem bugetul pe tigari alcool si combustibili este foarte rau si trebuie sa schimbam asta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb