Altex devine partener al PMB ȋn cadrul proiectului "Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual"

S.B.
Companii / 18 aprilie 2022

Altex devine partener al PMB ȋn cadrul proiectului "Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual"

Altex devine partener al Primăriei Capitalei ȋn cadrul proiectului "Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual" şi va asigura pregătirea practică a 100 de elevi, din două licee bucureştene ȋn cadrul proiectului.

Prima grupă, formată din elevi de clasa a X-a ai Liceului Tehnologic ,,Nikola Tesla" a ȋnceput deja stagiul de practică ȋn magazinele Altex şi Media Galaxy, pentru specializarea comerciant-vânzător. Din septembrie, urmează ȋncă trei grupe, de clasa a IX-a - una de la Colegiul Economic "Costin C. Kiriţescu" şi ȋncă două de la liceul tehnologic Tesla. Altex asigură elevilor din program burse lunare cuprinse ȋntre 500 şi 800 de lei, premii pentru performanţă şi echipament de lucru.

,,Investim ȋn educaţie pentru că noi credem ȋn importanţa şi puterea ei de a schimba destine. Implicarea Altex ȋn sistemul dual are şi o componentă de responsabilitate socială. Rata abandonului şcolar, ȋn România, este peste media UE, iar cea a şomajului ȋn rândul tinerilor a atins, anul trecut, un nivel record. Bursele oferite de Altex ȋi vor stimula pe elevi să ȋşi continue şi finalizeze studiile. La terminarea liceului, vor şti deja o meserie, ȋnvăţată direct de la experţi ȋn industrie, şi nu vor avea nicio problemă ȋn a-şi găsi un loc de muncă ȋn comerţ. Vor avea inclusiv posibilitatea de a se angaja permanent ȋn cadrul companiei. E un beneficiu important atât pentru ei, cât şi pentru piaţă, pentru economie", a spus Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex.

Elevii din prima grupă, care au ȋnceput deja pregătirea ȋn magazinele Altex şi Media Galaxy, au un program de practică de două zile/săptămână, şase ore/zi. Până la finalul acestui an şcolar, vor avea nouă săptămâni de practică comasată, ȋn care vor merge cinci zile/săptămână ȋn magazine. Ȋn acest timp, tinerii ȋnvaţă despre procesele şi operaţiunile din magazine, tehnici de vânzare, comunicare cu clienţii, folosirea caselor de marcat şi a celorlalte echipamente.

,,Avem mulţi agenţi economici din zona Bucureşti-Ilfov care au aderat la iniţiativa PMB, iar acest lucru confirmă nevoia de personal calificat a mediului privat, ȋn numeroase domenii. Ne bucurăm că Altex a devenit partenerul nostru şi avem ȋncredere că le vor asigura elevilor o pregătire temeinică, la cele mai ȋnalte standarde profesionale. Sper ca şi părinţii să fie la fel de receptivi şi să avem cât mai mulţi elevi ȋnscrişi ȋn programul de ȋnvăţământ dual", a declarat Liliana Toderiuc Fedorca, Directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism din PMB.

Proiectul "Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul Bucureşti" are ca scop creşterea performanţei în pregătirea forţei de muncă, satisfacerea nevoii de lucrători calificaţi din piaţa muncii, dar şi asigurarea de locuri de muncă pentru tinerii interesaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb