Alţi cinci angajaţi ai Vamei Albiţa, puşi sub acuzare de DNA

F.A.
Anticorupţie / 23 octombrie 2013

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au extins cercetările şi au început urmărirea penală faţă de alte cinci persoane, astfel încât numărul vameşilor şi poliţiştilor de la Vama Albiţa puşi sub învinuire a ajuns la 28, conform unui comunicat de presă.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procuror a rezultat că în perioada mai - octombrie 2013, în contextul desfăşurării activităţilor profesionale privind controlul poliţienesc/vamal asupra persoanelor care transportau colete spre şi dinspre Republica Moldova şi asupra mijloacelor de transport cu care acestea s-au deplasat, inculpaţii pretindeau şi primeau sume de bani (între 10 lei şi 100 de euro, pretinzând chiar şi 200 de euro) în schimbul permiterii tranzitării frontierei de est.

În schimbul sumelor de bani pretinse şi primite, inculpaţii efectuau formal sau nu efectuau deloc controale vamale ale coletelor care erau expediate prin tranzitarea României, din Italia spre destinatari din Republica Moldova sau dinspre Republica Moldova înspre Italia.

"În zilele de 22 şi 23 octombrie 2013 procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Iaşi - Direcţia Naţională Anticorupţie au dispus următoarele măsuri: măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 17 lucrători vamali, măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile faţă de un lucrător vamal şi doi poliţişti de frontieră (cu grad profesional de agent)", se mai arată în comunicat.

Alţi 8 învinuiţi, respectiv 6 poliţişti vamali şi 2 poliţişti de frontieră (cu grad profesional de agent) vor fi cercetaţi în stare de libertate, potrivit comunicatului.

Cei 17 inculpaţi reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore urmează a fi prezentaţi în cursul zilei de astăzi la Tribunalul Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb