Alumil vrea să aloce un dividend cu randament de 11%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 24 martie 2022

Sursă foto: Alumil

Sursă foto: Alumil

Consiliul de Administraţie al Alumil Rom Industry (ALU) a convocat acţionarii la adunarea de bilanţ, în data de 27 aprilie, cu propunerea alocării unu dividend de 0,192 lei, valoare care raportată la preţul acţiunii ALU de ieri, de 1,68 lei, oferă un randament brut de 11,4%, după cum reiese din raportul furnizorului de profile din tâmplărie din aluminiu publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende în cazul în care propunerea va trece de AGA, este 25 mai, iar plăţile se vor face începând cu 16 iunie.

Un alt punct de pe ordinea de zi a adunării de bilanţ a acţionarilor Alumil Rom Industry se referă la prelungirea mandatelor membrilor board-ului societăţii, Michail Sotiriou, Georgios Mylonas, Evangelia Mylona, Georgios Doukidis şi Marus Ioniţă, pentru o nouă durată de patru ani.

Tot în data de 27 aprilie, în cadrul unei adunări extraordinare, acţionarii companiei vor avea pe masă aprobarea prelungirii a două facilităţi de credit, în sumă totală de cinci milioane de euro, împreună cu menţinerea garanţiilor aferente, după cum se arată în raportul Alumil.

Pentru anul trecut, furnizorul de profile din tâmplărie din aluminiu a raportat venituri nete preliminare de 90,8 milioane de lei, cu 24% peste cele din anul anterior, şi un profit net de 6,3 milioane de lei, în creştere cu 72%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

La finele anului trecut, Alumil Aluminium Industry deţinea 55,9% din titlurile Alumil Rom Industry, în timp ce Sotiriou Michail avea un pachet de 23,95% din capitalul social al companiei, a cărei capitalizare se ridică la aproape 52,5 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 11% dividend cand one ofera 1% div yeld. trp 1,6% brut. Cineva trebuie sa investigheze daca s au dat spagi cand s a listat one si au cumparat piloanele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb