Amazon şi General Motors discută o investiţie în producătorul de camionete electrice Rivian

I.M.
Companii / 13 februarie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Amazon.com şi General Motors (GM) discută despre o investiţie în Rivian Automotive, într-un acord care ar evalua producătorul american de camionete electrice la 1-2 miliarde de dolari, au declarat persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Acordul ar conferi Amazon şi GM participaţii minoritare la Rivian, au spus sursele. Investiţia ar reprezenta un progres major pentru compania startup din Plymouth, Michigan, care aspiră să fie primul constructor care să ofere compărătorilor o camionetă pickup electrică.

Dacă negocierile vor avea succes, acordul ar putea fi anunţat cel mai devreme în această lună, au spus sursele.

"Admirăm contribuţia Rivian la un viitor cu emisii zero şi un viitor cu vehicule exclusiv electrice", a afirmat GM într-un comunicat, refuzând să comenteze dacă au loc discuţii cu Rivian.

Reprezentanţii Amazon şi Rivian au refuzat să comenteze.

Acordul cu Rivian ar avea loc în timp ce rivalul său mult mai mare, producătorul de automobile electrice Tesla, are încă probleme să îşi stabilizeze producţia şi să obţină profituri consistente cu ajutorul producţiei de serie a automobilului Model 3.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a spus investitorilor, în august anul trecut, că un vehicul pickup electric este "probabil favoritul meu pentru viitorul produs" al companiei, dar a vorbit doar în general despre o posibilă lansare, afirmând că se va întâmpla "imediat după" lansarea automobilului Model Y, a cărui producţie ar trebui să înceapă în 2020.

Rivian intenţionează să înceapă vânzarea camionetei R1T, prezentată în noiembrie, în toamna anului 2020. Compania a fost înfiinţată în 2009 de directorul său general R.J. Scaringe.

Rivian intenţionează şi să se asocieze cu alte companii pentru dezvoltarea de tehnologie autonomă avansată, în loc să o producă pe cont propriu.

Producătorii auto mari, cum este GM, nu au intrat încă pe piaţa pickup-urilor electrice. Directorul general al GM, Mary Barra, a spus că "s-a gândit puţin" la dezvoltarea de vehicule pickup electrice.

GM, cel mai mare producător auto american, mizează pe profitul adus de vânzările de camionete pickup convenţionale şi de SUV-uri în America de Nord pentru finanţarea strategiei de electrificare.

Amazon a investit la rândul său în startup-ul Aurora Innovation, în carul unei runde de finanţare de 530 de milioane de dolari, anunţată săptămâna trecută. Cel mai mare retailer online din lume şi-a mărit constant baza de logistică, construind depozite la nivel mondial şi încheind acorduri cu Mercedes, precum şi cu companii de transport aerian comercial, pentru a contribui la livrările de produse.

Între investitorii actuali ai Rivian se află distribuitorul auto saudit Abdul Latif Jameel (ALJ), Sumitomo Corp of Americas şi Standard Chartered Bank. ALJ s-a angajat să asigure o finanţare de aproape 500 de milioane de dolari, Sumitomo a investit o sumă nedezvăluită, iar Standard Chartered a oferit un împrumut de 200 de milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb