Ambasada R. P. Chineze a organizat al doilea seminar promoţional din acest an la Palatul CCIB

F.D.
Miscellanea / 5 septembrie 2023

Ambasada R. P. Chineze a organizat al doilea seminar promoţional din acest an la Palatul CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a găzduit un seminar organizat de Ambasada R.P.Chineze în ţara noastră în parteneriat cu Asociaţia China-România pentru Promovarea Comerţului Internaţional şi Economiei (AFPICE) cu tema "A 10-a aniversare a Iniţiativei Belt and Road & Cooperarea Economică China-România", arată un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în marja evenimentului, moderat de Song Xianmao, consilier economic şi comercial al Ambasadei, au susţinut declaratii E.S. Han Chunlin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al R. P. Chineze în România, E.S. Viorel Isticioaia-Budura, fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în R. P. Chineză, Stelian Samson, director la Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), Iuliu Stocklosa preşedintele CCIB, Mihai Andriţoiu, preşedintele AFPICE, Prof. Univ. dr. Aurel Papari, preşedintele Universităţii Andrei Şaguna Constanţa, Guo Lixin, reprezentantul Bank of China în România, Monica Gheorghiţă, preşedintele GSOP Holding, Raluca Chiriac, reprezentant e-MAG, Fang Chao, de la Haier Tech Srl Prahova şi Si Haiyang, China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) - România Branch.

În mesajul adresat participanţilor la eveniment, preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa a mulţumit conducerii ambasadei R.P.Chineze pentru alegerea camerei bucureştene ca loc de desfaşurare a unui al doilea seminar promotional, după cel din 29 mai a.c. dedicat prezentării Târgului Internaţional de Import Shanghai din noiembrie a.c. Numeroasa participare din partea mediului de afaceri local la cele două evenimente reflectă atât interesul firmelor şi companiilor româneşti pentru o prezenţă mai activă pe piaţa chineză, dar şi oferta atractivă a CCIB de a le pune la dispoziţie spaţii propice pentru prezentarea ofertei de export şi propunerilor de cooperare economică internaţională, arată sursa citată.

Prezentând stadiul schimburilor comercile bilaterale în prima jumătate a acestui an, preşedintele Stocklosa a scos în evidenţă că la 30 iunie a.c. R.P.Chineză a fost al doilea partener comercial al ţării noastre, după Turcia, între statele necomunitare, cu o pondere de 13% din totalul schimburilor comerciale din afara UE. Această poziţie se datorează exclusiv importurilor mari realizate pe această relaţie, China fiind principala ţara de origine a mărfurilor din afara UE intrate în România, cu o pondere de 20%, în timp ce la export R.P.Chineză este numai a 8-a ţară de destinaţie în spaţiul extracomunitar pentru produsele româneşti cu o pondere de doar 3,7%. În consecinţă, în primul semestru al acestui an, ţara noastră a înregistrat cea mai mare debalanţă comercială la nivelul unei tări, de peste 3 miliarde USD, în comerţul cu R.P.Chineză.

În opinia preşedintelui Stocklosa se impune o politică mai pragmatică de susţinere a promovării exporturilor româneşti pe piaţa Chinei cu implicarea tuturor instituţiilor şi structurilor care pot contribui la aceasta, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb