Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti condamnă asasinarea omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh

A.T.
Internaţional / 29 noiembrie 2020

Sursă foto: BBC

Sursă foto: BBC

Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti condamnă cu tărie asasinarea omului de ştiinţă Moshen Fakhrizadeh într-un mesaj transmis redacţiei.

Ambasada Iranului informează: "La 27 noiembrie 2020, în oraşul Absard din provincia Teheran, omul de ştiinţă iranian proeminent, Mohsen Fakhrizadeh, a fost asasinat într-un atac terorist. Unul dintre cele mai recente servicii ale martirului Fakhrizadeh a fost rolul său remarcabil în dezvoltarea primului kit de testare indigen COVID-19, care reprezintă o mare contribuţie la eforturile Republicii Islamice Iran în reducerea pandemiei COVID-19 într-un moment în care Iranul se află sub sancţiunile inumane ale Statelor Unite ale Americii, împiedicând strict accesul nostru la bunuri umanitare, inclusiv medicamente şi echipamente medicale. De asemenea, el supraveghea dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19".

Totodată, Ambasada Iranului precizează că în ultimii ani au fost vizaţi oameni de ştiinţă iranieni de top: "În deceniul actual, câţiva oameni de ştiinţă iranieni de top au fost vizaţi şi asasinaţi în atacuri teroriste, iar dovezile noastre ferme indică în mod clar că anumite carteluri străine se află în spatele acestor assassinate".

Ambasada Iranului consideră că asasinarea lui Moshen Fakhrizadeh este o încercare de a perturba liniştea din Orientul Mijlociu şi a împiedica dezvoltarea ştiinţifică şi tehnologică a Iranului.

"Asasinul laş al martirului Fakhrizadeh este o altă încercare disperată de a face ravagii în Orientul Mijlociu, precum şi de a perturba dezvoltarea ştiinţifică şi tehnologică a Iranului. În ultimii patruzeci de ani, nicio presiune şi niciun atac terorist nu ne-au putut împiedica să obţinem ştiinţa şi tehnologia necesare dezvoltării noastre socio-economice. Republica Islamică Iran îşi rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare pentru a-şi apăra poporul şi a-şi asigura interesele. Republica Islamică Iran condamnă, în termeni cât mai puternici, asasinarea criminală a martirului Fakhrizadeh şi se aşteaptă ca ţările europene să condamne cu tărie acest act terorist inuman şi să ia măsurile necesare împotriva autorilor săi", mai transmite Ambasada Iranului la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iranul fie ca vrea fie ca nu vrea va trece prin diferite revolutii!

    Interesele economice sunt foarte puternice; si deci trebuie schimbata doar forma ideologica pentru a face loc altei forme viitoare. 

    Iranul este incet si sigur pe un drum al Razboiului; fie ca vrea fie ca nu vrea; ideologia lor politico-relogioasa-militara deranjeaza foarte mult in perimetrul economic respectiv. 

    Nu stim cand! Dar mai mult ca sigur Iranul va trece in viitor printr-o forma severa de distrugere! 

    Drumul in directa respectiva este batatorit de altii... sunt fortati schimbarii (daca au noroc cu o lovitura de stat, cu un razboi civil sau invazie militara sub pretextul “drepturilor omului”). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb