Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti: Soluţia problemei palestiniene este legată de organizarea unui referendum

G.D.
Internaţional / 13 aprilie 2023

Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti: Soluţia problemei palestiniene este legată de organizarea unui referendum

Ultima vineri din luna sfântă a Ramadanului, denumită "Ziua Mondială Quds", este ziua în care au loc adunări şi demonstraţii în diferite ţări pentru a exprima sprijinul pentru Palestina şi naţiunea palestiniană în lupta împotriva ocupaţiei israeliene şi a apartheidului, conform unui comunicat remis redacţiei. Nevinovăţia poporului Palestinian şi realitatea din Palestina vor fi dezvăluite de Ziua Quds de sute de milioane de sustinatori ai dreptatii si libertatii din întreaga lume care vor cere eliberarea Palestinei nu numai ca fiind cea mai fundamentală problemă a lumii islamice, dar şi ca cel mai distinctiv exemplu de încălcare flagrantă a dreptului internaţional.

Potrivit sursei citate, Israelul, prin măsuri precum pedepse în masă, încălcarea dreptului palestinienilor la autodeterminare, blocada impusă Gazei, construirea unui zid de barieră ilegal, deportarea şi migrarea forţată a milioane de palestinieni, asasinarea autorităţilor palestiniene, distrugerea terenurilor agricole, măsurile ilegale în locurile sfinte din Ierusalim, continuarea colonizarii ilegale, demolarea caselor palestiniene, restricţiile privind libera circulaţie a cetăţenilor palestinieni şi multe alte activităţi ilegale în Palestina, încalcă flagrant dreptul internaţional, în special principiile şi regulile internaţionale ale drepturilor omului şi dreptului internaţional umanitar. Acestea nu sunt altceva decât crime internaţionale clare, iar regimul israelian şi liderii săi ar trebui să fie responsabili pentru ele.

Regimul israelian a ucis aproximativ o sută de palestinieni, inclusiv femei şi copii, doar în primele trei luni ale anului 2023. În ultimele zile, forţele israeliene au profanat Moscheea Al-Aqsa - prima qibla a musulmanilor din Ierusalim - şi au ucis palestinieni. Regimul sionist este principala sursă de insecuritate şi ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale şi regionale şi este cel mai mare violator al drepturilor omului din lume. Comunitatea internaţională are o responsabilitate majoră faţă de Palestina şi trebuie să pună capăt impunităţii regimului israelian pentru toti anii de ocupatie a Palestinei şi pentru crimele internaţionale comise împotriva poporului palestinian.

Conform unui plan introdus de Republica Islamică Iran în cadrul Naţiunilor Unite, soluţionarea problemei palestiniene ar trebui să aibă loc prin încetarea imediată a ocupaţiei şi organizarea unui referendum cu prezenţa locuitorilor originari ai Palestinei, inclusiv a refugiaţilor şi a persoanele strămutate. Republica Islamică Iran nu va precupeţi niciun efort pentru a proteja drepturile poporului palestinian în conformitate cu dreptul internaţional, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ambsasada Republicii Islamice Iran,de ce nu spune nimic despre atrocitatile din Yemen,de exemplu?Palestinienii cum au primit un ajutor international,cum au folosit banii aia pe rachete cu care sa bombardeze Israelul din Liban.In loc sa investeasca in educatie,in locuri de munca..Ar trebui sa le demonstreze israelienilor ca sunt mai buni decat ei,dar ce fac?Omoara turistii,intra cu masina in ei!Ti-e mila de dracu si dracu isi bate joc de tine!Cu forta nu vor obtine nimic palestinienii,Educatie,civiliz atie,asta e cheia succesului,nu actiunile teroriste care duc la represalii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb