Ambasada SUA felicită România pentru a 20-a aniversare a aderării la NATO

T.B.
Politică / 29 martie

Ambasada SUA felicită România pentru a 20-a aniversare a aderării la NATO

Ambasada SUA în România adresează cele mai calde felicitări României şi poporului român cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA, remis redacţiei.

La 29 martie 2004, în prezenţa secretarului de stat american Colin Powell, premierul român Adrian Năstase a depus în mod oficial instrumentele de aderare ale României Guvernului SUA, care serveşte ca depozitar al Tratatului Atlanticului de Nord. Ceremonia a avut loc în Sala Cash a Departamentului Trezoreriei SUA din Washington, DC. Acest pas semnificativ a marcat intrarea României în NATO în timpul celui de-al doilea val de extindere post-Război Rece, alături de Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia, conform sursei citate.

Potrivit comunicatului, în acea zi istorică, preşedintele american George W. Bush i-a găzduit pe prim-miniştrii acestor şapte naţiuni, alături de secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, pe peluza de sud de la Casa Albă. Întâmpinând noilor membri NATO, preşedintele Bush a amintit că "Când a fost fondată NATO, oamenii acestor şapte naţiuni erau captivi ai unui imperiu. Au îndurat tirania amară, s-au luptat pentru independenţă, şi-au câştigat libertatea prin curaj şi perseverenţă. Şi astăzi ei sunt alături de noi ca parteneri deplini şi egali în această mare alianţă." Această etapă a fost urmată pe 2 aprilie de arborarea drapelului României la sediul NATO de la Bruxelles.

Comentând această aniversare importantă, ambasadorul Kavalec a remarcat că "Aderarea României la NATO a marcat o piatră de hotar semnificativă în parteneriatul nostru strategic de durată. În ultimele două decenii, România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul alianţei, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi îmbunătăţirea interoperabilităţii între statele membre."

Ea a continuat, conform sursei: "Pe măsură ce sărbătorim această importantă aniversare, lăudăm devotamentul României faţă de valorile NATO şi sprijinul său neclintit pentru securitatea euro-atlantică. Împreună suntem uniţi în angajamentul nostru de a proteja valorile noastre democratice comune şi de a promova stabilitatea în regiune."

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. supusii sint felicitati

    1. Regret aderarea Romaniei la acest club care a devenit un imperiu al minciunii si al raului planetar. 80% dintre locuitorii planetei ne privesc ca pe niste scursuri ale imperialismului sangeros.

      Go to Russia.

      Și noi regretăm ca poți scrie pe aici. 

    Bla-bla.de vize cand scapam?

    1. Voi rușii, niciodata!

      Cat primesti pe postare trolache?

    Felicitările la noi, banii la ei.

    1. Totul din cauza lui Puțin!

    Nato o alinata agresiva care a bombardat si distrus Serbia fara justificare, iar acum cauta sa provoace un razboi mondial cu Rusia.

    Nato trimite arme, mercenari, asigura logistica la lovituri si toate astea fara ca Ucraina sa fie in Nato. 

    Din pacate Romania a devenit o cazarma Nato si va fi impinsa de politicieni si propagana in razboi, devenind Ucraina 2.

    1. Ești din alt film! Dacă ar vrea război cu mujicii, cine i-ar opri? Până una alta toate trupele NATO sunt pe teritoriu NATO, spre deosebire de cele rusnace!

    Sa vina americanii aici, ca restul oricum nu conteaza. Practic am aderat la USA. Oricum mujicii rusi nu au creier, dar din pacate au bombe.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb