Ambasada SUA, înaintea vizitei directorului FBI la Bucureşti: România a devenit un sinonim pentru "phishing"

F. A.
Politică #WikiLeaks despre Romania / 29 martie 2011

"Din păcate, România a devenit de asemenea un sinonim pentru < phishing >, furtul din bancomate şi de pe cărţi de credit, licitaţii fraudate şi alte forme de infracţiune informatică. Din nou, aceasta este o problemă cu implicaţii transnaţionale, dat fiind faptul că multe dintre victime sunt cetăţeni şi companii americane", se arată într-o telegramă a misiunii diplomatice a SUA în România din 2006, clasificată "Secret". Subiectul telegramei: "Context pentru vizita directorului FBI Mueller la Bucureşti".

În documentul care pregăteşte vizita efectuată de directorul FBI Robert Muller la Bucureşti, oficialii ambasadei SUA în România prezintă succint poziţia României faţă de NATO, UE, Rusia sau Kosovo. "Din nefericire, România a devenit de asemenea un sinonim pentru < phishing >, furtul din bancomate şi de pe cărţi de credit, licitaţii fraudate şi alte forme de infracţiune informatică. Din nou, aceasta este o problemă cu implicaţii transnaţionale, dat fiind faptul că multe dintre victime sunt cetăţeni şi companii americane. Vizita dumneavoastră oferă o ocazie pentru a sublinia importanţa pe care o acordăm eforturilor de cooperare pentru a rezolva această problemă. Ca în cazul multor ţări balcanice, corupţia este încă endemică în România. Ar trebui să-i încurajaţi pe aceia din guvern - cum este ministrul Justiţiei Macovei - care încearcă să facă ceva în problema corupţiei", se arată în telegramă.

"Există o preocupare continuă cu privire la influenţa crimei organizate în România, inclusiv spălarea banilor şi folosirea de companii-paravan pentru a obţine sprijin în domenii precum jocurile de noroc şi petrochimie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb