Ambasada SUA la Bucureşti transmite că e "profund îngrijorată" de excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură

S.B.
Miscellanea / 14 decembrie 2021

Ambasada SUA la Bucureşti transmite că e "profund îngrijorată" de excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură

Ambasada SUA la Bucureşti a transmis, marţi, că este "profund îngrijorată" de excluderea judecătorului Cristian Danileţ din magistratură, informează news.ro.

"O justiţie independentă care respectă statul de drept este esenţială pentru orice democraţie prosperă. Încurajăm noul Guvern al României să continue reformele judiciare şi anticorupţie necesare", a mai precizat sursa citată.

"Ambasada SUA este profund îngrijorată de excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură. O justiţie independentă care respectă statul de drept este esenţială pentru orice democraţie prosperă. După cum a spus recent preşedintele Biden, la Summit for Democracy, democraţia nu se produce întâmplător. Trebuie să o reînnoim cu fiecare generaţie", arată o postare de marţi pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.

Sursa menţionată adaugă că "Statele Unite sunt mândre să lucreze în parteneriat cu România, în cadrul comunităţii globale pentru democraţie, pe parcursul Anului de Acţiune al Summit-ului pentru Democraţie".

"Încurajăm noul Guvern al României să continue reformele judiciare şi anticorupţie necesare. Cetăţenii români merită un sistem de justiţie independent, care să respecte statul de drept şi valorile democratice. Trebuie să continuăm să susţinem valorile care ne unesc", mai indică sursa amintită.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru "manifestări pe reţelele de socializare". Judecătorul a precizat că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok şi că va face recurs.

Vicepreşedintele USR Dan Barna a anunţat, marţi, printr-o postare, că formaţiunea va sesiza Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileţ. Totodată, deputatul USR Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

De asemenea, liderul USR Dacian Cioloş a anunţat că a avut o discuţie, marţi la Strasbourg cu Didier Reynders, comisarul european pentru Justiţie, şi i-a comunicat ca urmăreşte cazul lui Cristi Danileţ şi a solicitat mai multe informaţii cu privire la decizia CSM de excludere a judecătorului din magistratură.

"Didier Reynders mi-a confirmat că, în lipsa desfiinţării SIIJ, Comisia Europeană va sesiza din nou Curtea de Justiţie la începutul anului viitor, cu riscul impunerii pentru România a unei amenzi, pentru că hotărârea CJUE nu e respectată", a adăugat Cioloş.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. era un sifon de baza la ambasada soros

    1. spre bucuria ambasadei rusesti, de unde, onor, faci parte

    E ingrijorata ca le-a ejectat acoperitul ????????

    Incredibil! Ambasada yankeilor ne spune cu subiect si predicat, exact ca unei populatii de maimute, ca Justitia romana a gresit cand s-a atins de marxistul lor, penibilul Danileţ si ca trebuie sa nu deraiem de pe traseul "statului de drepti", pe care "partenerii nostri strategici" ni l-au impus! Nici "Colonie bananiera" nu mai suntem, ci doar "Apa de Colonie" in care se imbaiaza toti stainezii ce put a marxism!

    Bravo CSM, taranul asta coclit nici nu trebuia sa fie in magistratura!!

    Poziția exprimata de ambasada SUA cred ca ii face mai rău lui Danilet. Prin aceste manifestări exprimate public ambasada nu face decât sa deconspire acoperitul din justiție. Danilet nu este cetățean american și este posibil sa fie protejat al agenturilorvstraine. După acest scandal probabil ca va fi retras din România și angajat la Parchetul European. I se va asigura un loc călduț și o imunitate internațională pentru serviciile aduse acestor puteri străine și pentru subminarea interesului național. Pentru ce au fost decorați și protejați acești asa ziși magistrați de marile puteri străine?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb