Ambasada SUA la Moscova difuzează un ''apel către poporul rus''

G.D.
Internaţional / 5 ianuarie 2023

Ambasada SUA la Moscova difuzează un ''apel către poporul rus''

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a transmis astăzi Statelor Unite că rachetele hipersonice ruseşti vor fi în curând aproape de ţărmurile NATO, după ce ambasada SUA la Moscova a difuzat un mesaj video în care-şi afirmă solidaritatea faţă de ruşii ce se opun războiului declanşat de ţara lor împotriva Ucrainei, relatează Reuters, conform Agerpres.

''Principalul cadou de Anul Nou cu un pachet de muniţii compus din rachete Zircon a plecat ieri către ţărmurile NATO'', a spus Medvedev, referindu-se la anunţul anterior al preşedintelui rus Vladimir Putin despre desfăşurarea în Atlantic a unei nave militare ruseşti echipate cu rachete hipersonice.

''Aşadar, bucuraţi-vă! Asta va face să reflecteze pe oricine este o ameninţare directă pentru Rusia sau aliaţii noştri'', a continuat fostul preşedinte rus, adresându-se Washingtonului şi transmiţându-i că respectivele rachete ar putea fi plasate la numai 100 de mile de coasta americană.

Mesajul lui Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, survine după ce ambasada SUA la Moscova a publicat un mesaj video pe care l-a denumit: ''un apel către poporul Rusiei''. Înregistrarea care durează 50 de secunde conţine imagini ce arată distrugeri provocate de bombardamentele ruseşti în Ucraina, afirmând că ceea ce se întâmplă acolo ''nu este demn pentru voi'', pentru cetăţenii ruşi.

''Rămânem solidari cu fiecare dintre voi care vă străduiţi să creaţi un viitor mai paşnic'', mai spune ambasada americană în înregistrarea video, în care este inserată şi o imagine cu sloganul ''Nu războiului!'' scris cu spray cu vopsea pe un zid.

Rusia şi SUA au ''concurat şi colaborat'' decenii la rând şi ''pe tot parcursul istoriei, ţările noastre au fost unite de asemănările culturale şi de realizările noastre'', menţionează mai departe mesajul ambasadei americane, în timp ce imaginile care-l însoţesc arată cosmonauţi sovietici, scriitori precum Feodor Dostoievski şi secvenţe cu preşedinţii Loenid Brejnev, Mihail Gorbaciov şi Boris Elţîn.

În reacţia sa faţă de acest clip video, Medvedev i-a calificat pe membrii guvernului american drept nişte ''ciudaţi'' care apelează la procedee din propaganda nazistă a lui Joseph Goebbels, fostul preşedinte rus scăpând şi o înjurătură la adresa oficialilor americani.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. din text =

    "în înregistrarea video, în care este inserată şi o imagine cu sloganul ''Nu războiului!'' scris cu spray cu vopsea pe un zid." 

    asta dupa ce SUA a inarmat ucraina timp de 8 ani 2014-2022 pentru a ataca zonele separatiste din ucraina locuite de etnici rusi !  

    cita ipocrizie din partea lor = zici ca sint o fata mare , virgina si neprihanita .... si nevinovata de nimic ..  

    parca si in 1961 au pus rachete nucleara in turcia  

    si cind URSS-ul a raspuns cu rachete nucleare in cuba in 1962 ... SUA urla ca nu e corect ! ca rusii sint rai....

    si ei sint cei cinstiti si corecti ... 

    Americanii care au o pornit atâtea războaie în ultimele zeci de ani au devenit subit promotorii păcii.

    Ce bizară și neobișnuită simpatie au ei pentru Ucraina pe care o alimentează dezinteresați cu multe arme și bani. Care să fie explicația? 

    Medvedev are dreptate: amerlocii si-au bagat coada spurcata cam peste tot in Lume, fara sa aiba probleme! Dar iata ca astazi sunt 2 state in Lume care s-ar putea sa ii lase fara coada!

    Nkdv ul in actiune. Daca citesti o carte despre dezinformare, la capitolul gradinita gasesti exact acest procedeu - astia au voie ca si ailalti au facut. Vesti pt haur- romanii nu au complexul asta pt ca s-au opus de cate ori o putere face tampenii

    1. preferi dublu standard ?

      adica noi romanii trebuie sa facem si x si y si z si tot nu ne primesc in schengen  

      iar ucraina poate sa faca ce vrea ca este copilul favorit , copilul de bani gata al americanilor ?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb