AMBASADORUL IRANULUI LA BUCUREŞTI, HAMID MOAYYER "Terorismul nu a fost niciodată atât de extins ca astăzi"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iunie 2016

Distrugerea grupărilor inumane de terorişti nu este atât de dificilă dacă există hotărâre şi înţelegere cuprinzătoare a acestui fenonen, a declarat, ieri, ambasadorul Iranului la Bucureşti, Hamid Moayyer.

Prezent la conferinţa internaţională "Lupta Împotriva Terorismului pentru Securitate Mondială şi Protecţia Infrastructurii Critice", aflată la a doua ediţie, Excelenţa Sa a spus că fenomenul terorismului nu a fost niciodată atât de extins ca astăzi, iar principala cauză a unei crize de asemenea proporţii este utilizarea greşită a luptei împotriva terorismului. Conform spuselor ambasadorului Iranului, unele ţări îşi promovează propriile politici în Orientul Mijlociu, în timp ce afişează sloganuri de distrugere a teritoriilor în Irak sau Siria.

"Singura modalitate de a pune capăt crizei din Siria este dialogul, o soluţie politică şi o reconciliere mondială", a subliniat oficialul iranian, adăugând: "Tăcerea nu este de acceptat. Suntem responsabili în faţa a generaţiilor viitoare pentru pacea şi bunăstarea omenirii".

La rândul său, Seyed Vahid Karimi, director al Centrului pentru Europa - IPIS din Iran, a atras atenţia că securitatea a devenit un fenomen de interdependenţă, astfel că toate ţările trebuie să acţioneze împreună în lupta împotriva terorismului.

La acelaşi eveniment, Luigi Rebuffi, preşedintele Organizaţiei pentru Securitate Europeană din Bruxelles, a declarat că securitatea este o problemă internaţională, la fel şi terorismul, ceea ce face necesară o cooperare internaţională şi transnaţională în lupta împotriva acestui fenomen.

"Avem rolul de a face lobby pe lângă instituţiile publice, ca să le avertizăm cu privire la problemele de securitate", a afirmat domnul Rebuffi, menţionând: "Am propus recent Comisiei Europene şi statelor din UE două programe, care privesc gestionarea integrată a frontierelor şi securitatea cibernetică".

În opinia sa, în privinţa terorismului, "avem de a face cu un fenomen internaţional", a cărui rezolvare presupune o abordare integrată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb