Ambasadorul Marii Britanii a venit la sediul Ministerului Justiţiei pentru a discuta cu Tudorel Toader

A.C.
Politică / 6 septembrie 2017

Paul Brummell (Sursa foto: Wikipedia)

Paul Brummell (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 16:59 MJ: Colaborarea româno-britanică în domeniul justiţiei, printre temele abordate de Toader cu ambasadorul Marii Britanii

Colaborarea româno-britanică în domeniul justiţiei, inclusiv în ceea ce priveşte cooperarea judiciară în materie civilă şi penală, s-a aflat printre temele discutate astăzi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei (MJ) trimis Redacţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi secretarul de stat Marieta Safta, au primit vizita ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în România, Paul Brummell, însoţit de vice-ambasadorul Adam Sambrook şi de Adele Doyin Shiyanbola - şef al Departamentului politic din cadrul ambasadei.

Cu această ocazie, arată sursa citată, a fost evidenţiată colaborarea româno-britanică în domeniul justiţiei, inclusiv în ceea ce priveşte cooperarea judiciară în materie civilă şi penală.

În document se arată: "Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor de cooperare între cele două state şi reafirmarea sprijinului reciproc. Domnul ministru Toader a expus contextul propunerilor de modificare a legilor justiţiei".

Ambasadorul Brummell a afirmat că este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislaţia proprie, în conformitate cu Constituţia şi cu procedurile parlamentare. Totodată, şi-a exprimat speranţa că modificările aduse sistemului de justiţie vor promova independenţa şi eficienţa operaţională ale instituţiilor judiciare şi ale statului de drept şi că acestea se vor realiza printr-o consultare largă cu toate părţile relevante, conform sursei citate.

----

Actualizare 11:41 Brummell, după discuţia cu Toader: "România să decidă ce fel de Justiţie vrea"

Modificările legilor justiţiei trebuie făcute după consultări cu toate instituţiile implicate şi trebuie să aibă ca scop întărirea luptei anticorupţie şi a statului de drept, a declarat, astăzi, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, în urma discuţiilor cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Diplomatul britanic a precizat că el este cel care a solicitat întâlnirea cu oficialul român, transmite News.ro.

Ambasadorul a spus, la finalul întâlnirii: "Am discutat modificările sistemului judiciar propus de domnul Toader şi am subliniat că, bineînţeles, este pentru România să decidă conform Constituţiei şi procedurilor parlamentare ce sistem de justiţie vreţi, care este sistemul potrivit pentru România. Noi am subliniat că apreciem foarte mult ce a făcut România în anul trecut în ceea ce priveşte stabilizarea sistemului de drept şi a luptei împotriva corupţiei".

Diplomatul a afirmat că a subliniat în cursul discuţiilor faptul că ţara noastră are instituţii precum DNA, "care lucrează într-un mod foarte bun", iar punctul de vedere al Marii Britanii este că procedura de modificare ar fi bine să fie discutată cu toate părţile interesate, iar modificările să aibă "scopul de întări sistemul de drept din România şi lupta împotriva corupţiei".

El a subliniat: "Domnul ministru a explicat scopul modificărilor şi am subliniat că este ceva pentru România (să decidă - n.r.), vrem ca modificările care au scopul şi de întărire a luptei împotriva corupţiei şi sistemul de drept să fie discutate cu toate părţile interesate".

Brummell a adăugat că Tudorel Toader l-a asigurat că aceste consultări au loc.

(M.I.)

------

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a sosit, în această dimineaţa, la sediul Ministerul Justiţiei, unde are o întâlnire cu ministrul Tudorel Toader, potrivit unei surse din presă.

Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, citate de News.ro, discuţiile sunt legate de pachetul de legi din justiţie.

Conform sursei, întâlnirea dintre Brummell şi Toader nu a fost anunţată oficial de Ministerul Justiţiei sau de Ambasadă. Diplomatul a venit la sediul ministrului la ora 10.00.

Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, subiectul întâlnirii este pachetul de legi ale justiţiei, promovat recent de ministrul Toader.

Marţi, Tudorel Toader a avut o întâlnire şi cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Întâlnirea ambasadorului american cu ministrul Justiţiei a durat două ore.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb