Ambasadorul Vladimir Jarmolenko: "Lituania sprijină aderarea României la Schengen"

F.A.
Politică / 8 iulie 2013

Ambasadorul lituanian la Bucureşti, Vladimir Jarmolenko, a declarat, astăzi, că ţara sa sprijină puternic aspiraţiile Bulgariei şi ale României de aderare la Spaţiul Schengen, dar subliniază că toate condiţiile necesare trebuie îndeplinite în mod adecvat.

Ambasada Republicii Lituania la Bucureşti, în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, a organizat la Bucureşti o conferinţă de presă cu ocazia lansării Preşedinţiei lituaniene a Consiliului Uniunii Europene, la care a participat ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi Nicolae Idu, şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

"Am în faţă citatul preşedintelui meu, Dalia Grybauskaite: < < Lituania sprijină puternic aspiraţiile Bulgariei şi ale României, dar subliniază că toate condiţiile necesare trebuie să fie adecvat îndeplinite > >. Aceasta este ceea ce se cheamă diplomaţie. Lituania, pe parcursul a şapte ani şi jumătate, nu şi-a schimbat poziţia cu privire la Spaţiul Schengen", a afirmat Vladimir Jarmolenko.

La rândul său, ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a arătat că accesul în Schengen rămâne o problemă importantă pentru România. "Este o aşteptare cât se poate de legitimă, având în vedere că toate cererinţele prevăzute în aquis-ul comunitar au fost îndeplinite. Ne aşteptăm ca preşedinţia lituaniană, în acestă problemă, să ajungă la un consens bazat pe faptul că trebuie să fie respectate drepturile cetăţenilor europeni şi ne aşteptăm ca noua preşedinţie să trimită un semnal puternic în acest sens", a menţionat ministrul.

Cele trei obiective primordiale pe care se va centra Preşedinţia lituaniană a Consiliului Uniunii Europene au în vedere crearea unei Europe credibile, în continuă creştere şi deschise, a declarat, astăzi, ambasadorul Republicii Lituania, Vladimir Jarmolenko.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb