AMENDAMENTUL PNL PUS ÎN PRACTICĂ DE GUVERNUL DĂNCILĂ Alocaţiile copiilor, majorate de la 1 martie 2019

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 20 februarie 2019

Alocaţiile copiilor, majorate de la 1 martie 2019

Alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 martie 2019. Guvernul a adoptat, ieri, un act normativ, prin care a identificat sursa de finanţare pentru majorarea alocaţiilor, aşa cum a fost stabilit de Parlament, la propunerea reprezentanţilor PNL, cu prilejul dezbaterii şi votării legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor de stat pentru anul în curs.

Conform datelor furnizate de premierul Viorica Dăncilă, alocaţiile pentru copiii în vârstă de până în 2 ani vor fi majorate de la 200 la 300 lei lunar. Aceeaşi sumă va fi acordată şi pentru copiii cu dizabilităţi, până la împlinirea vârstei de 18 ani. Alocaţiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani şi pentru tinerii de până în 26 de ani care urmează cursurile unui liceu sau ale unei facultăţi, vor creşte de la 84 de lei la 150 lei lunar.

Înainte de adoptarea ordonanţei de urgenţă care a stabilit mărirea alocaţiilor pentru copii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat:

"Avem asigurate în legea bugetului de stat sumele necesare pentru toate aceste măsuri şi îmi exprim speranţa că preşedintele Klaus Iohannis va depăşi jocul politic şi o va promulga. Altfel, orice blocaj nu va face altceva decât să confirme încă o dată demersul demagogic al opoziţiei şi al preşedintelui Iohannis, în încercarea de a aduna voturi".

Subiectul majorării alocaţiilor pentru copii a constituit tema dezbaterilor parlamentare de săptămâna trecută, cu prilejul aprobării de către Legislativ a legii bugetului de stat. Deputatul liberal, Robert Sighiartău, a susţinut în plenul Parlamentului, un amendament prin care a cerut ca alocaţiile pentru copii să fie majorate din excedentul bugetar de peste 3 miliarde lei înregistrat la sfrâşitul anului trecut la sistemul public de pensii.

Amendamentul acestuia a fost aprobat de majoritatea senatorilor şi deputaţilor, pe lângă parlamentarii opoziţiei şi minorităţilor naţionale votând pentru el şi patru aleşi din coaliţia PSD-ALDE.

Imediat după vot, majoritatea parlamentară a încercat, fără rezultat pozitiv, să supună din nou aprobării amendamentul invocând motive tehnice prin vocea senatorului Varujan Vosganian. Propunerea nu a fost acceptată, iar majorarea a fost făcută cu toate că ea implică şi o modificare a deficitului bugetar preconizat iniţial de Guvern pentru anul 2019. Această modificare, de la 2,55% la 2,76%, a fost adoptată de plenul Parlamentului, vineri dimineaţă, înainte de votarea legii bugetului de stat pentru anul în curs.

Referitor la declaraţiile premierului Viorica Dăncilă, deputatul liberal Robert Sighiartău a spus: "Este o formă de manipulare ceea ce face doamna prim-ministru, deoarece guvernarea a venit foarte târziu cu acest buget de stat şi acum încearcă să pună presiune pe preşedintele Klaus iohannis, dar cetăţenii ştiu foarte clar ce se întâmplă. (...) Deci, în momentul în care preşedintele are vreo sesizare cu privire la vreun articol din legea bugetului de stat vom şti şi noi şi vom vedea acest lucru, care sunt inadvertenţele şi problemele acestei legi a bugetului de stat. Însă aşa cum v-am spus: majorarea alocaţiilor de copii va fi pusă în aplicare din 1 martie şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb