Amenzi de aproape 500.000 de euro, aplicate săptămâna trecută de Inspecţia Muncii

Andrei Stan
Companii / 17 noiembrie 2017

Amenzi de aproape 500.000 de euro, aplicate săptămâna trecută de Inspecţia Muncii

Inspecţia Muncii a desfăşurat, săptămâna trecută, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 485.745 de euro (2,25 milioane de lei), informează un comunicat al instituţiei.

Sursa citată precizează: "Au fost depistate 133 de persoane care lucrau la negru, dintre acestea 41 erau din judeţul Bihor şi 30 din judeţul Dâmboviţa. În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 1.543 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 1.983.000 de lei, din care 1.690.000 de lei pentru muncă la negru, şi au fost sancţionaţi 361 de angajatori".

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 1.017 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 266.000 de lei.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 91 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu drept accidente de muncă. Dintre acestea, patruzeci şi trei au avut loc în Bucureşti şi zece în judeţul Argeş.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, a declarat: "În perioada 4 decembrie 2017 - 31 ianuarie 2018, Inspecţia Muncii va desfăşura o campanie naţională de conştientizare care urmăreşte informarea, prevenirea şi nu sancţionarea angajatorilor. Acţiunile inspectorilor de muncă vor fi legate de completarea şi transmiterea în registrul general de evidenţă a salariaţilor a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. De asemenea, vom insista pentru cunoaşterea şi conştientizarea beneficiilor muncii legale şi asupra riscurilor la care se expun atât angajaţii cât şi angajatorii în cazurile de muncă nedeclarată. Având în vedere necesitatea operării modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, consider că este binevenită clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidenţă a salariaţilor şi în ceea ce priveşte modicările contractului individual de muncă, completarea si transmiterea datelor în REVISAL".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb