Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi contravenţionale, în valoare de 117.000 lei firmelor de catering din Capitală, iar produsele fără elemente de identificare au fost oprite temporar de la comercializare, se arată într-un comunicat al ANPC.
Inspectorii au controlat 36 de operatori economici din domeniu, constatându-se deficienţe în prestarea serviciului la 28 dintre aceştia. Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 206 kg materii prime şi preparate culinare, care depăşiseră data-limită de consum sau erau nesigure.
Preşedintele ANPC, Dan Vlaicu, a dispus verificarea firmelor de catering din Capitală, privind modul în care comercianţii îndeplinesc serviciul la care tot mai mulţi români recurg fie pentru masa de zi cu zi, fie pentru evenimente speciale, scopul fiind acela de a stabili dacă sunt respectate prevederile legale în acest sector al alimentaţiei publice.
Inspectorii au constatat că la unele firme comercializarea produselor cu elemente de identificare este incompletă, livrarea preparatelor culinare pregătite în spaţiu neautorizat, prepararea produselor se face din materii prime având data-limită de consum depăşită sau cu aspect şi miros modificate, nerespectarea condiţiilor termice impuse şi a condiţiilor de vecinătate a produselor în spaţiile frigorifice, dotarea spaţiilor de lucru cu aparate frigorifice uzate, degradate sau nedotate cu grafice de temperatură.