Amnesty International acuză armata ucraineană că a periclitat civili

V.G.
Internaţional / 4 august 2022

Amnesty International acuză armata ucraineană că a periclitat civili

Organizaţia neguvernamentală pentru drepturile omului Amnesty International a acuzat astăzi armata ucraineană că a periclitat civili prin amplasarea unor baze militare în şcoli şi spitale şi prin lansarea din zone locuite a unor atacuri împotriva invadatorilor ruşi, transmite Agerpres.

Amnesty consideră că astfel de tactici încalcă legislaţia umanitară internaţională.

"Am documentat o tendinţă a forţelor ucrainene de a periclita civili şi de a încălca legile războiului când acţionează în zone locuite", a declarat secretara generală a organizaţiei, Agnes Callamard, citată într-un comunicat al organizaţiei. "Faptul că se găseşte într-o poziţie defensivă nu exonerează armata ucraineană de respectarea dreptului internaţional umanitar", a adăugat organizaţia.

Cercetători ai Amnesty au anchetat în perioada aprilie-iulie lovituri ruse în regiunile ucrainene Harkov, Donbas şi Nikolaev, inspectând situri bombardate şi discutând cu supravieţuitori, cu martori şi cu apropiaţi ai victimelor.

Organizaţia arată că s-au găsit şi probe potrivit cărora forţele ucrainene lansează lovituri din zone rezidenţiale şi au înfiinţat baze în clădiri civile din 19 localităţi. Multe din zonele respective se aflau la câţiva kilometri de linia frontului, existând deci şi alte opţiuni, care nu ar fi pus în pericol civili.

Amnesty afirmă că, din câte a aflat, militarii care s-au instalat printre locuitori nu le-au cerut acestora să părăsească împrejurimile.

Cu toate acestea, atrage atenţia organizaţia, nu se justifică în niciun caz "atacurile ruse orbeşti" care au lovit civili.

Amnesty precizează că a contactat din 29 iulie ministerul ucrainean al Apărării pentru a discuta concluziile la care a ajuns, însă nu a primit niciun răspuns până la publicarea comunicatului.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Este pentru prima data cand vad luarea de pozitie din partea Amnesyy si ma intreb de ce,de cand rusii au invadat Ucraina,nu au avut nici o opinie legata de invazie. Din ce am citit,am subanteles ca pentru Amnesty,atrocitatile rusilor nu conteaza, au dreptul sa le produca chiar daca acestea pot fi calificate drept crime de razboi.

    1. Pentru ca citesti dar nu intelegi. AmnInt nu este impotriva razboiului ci a crimelor de razboi. Ucraina le face de la inceputul razboiului. Despre Rusia inca nu s-a demonstrat nimic. Bucha s-a fumat. ONU a raportat intr-un document oficial ca ucrainienii foloseau bolnavi ca scuturi umane.

    S-au trezit in sfarsit Amnesty International .

    Orasele Ucrainei au fost si vor fi distruse din cauza ca "armata " Ucrainei, nu este organizata, nu actioneaza coordonat, in dispozitive de aparare realizate in teren, pe puncte tari, cursuri de apa, obstacole naturale, astfel incat sa fie evitate distrugerile si pierderile de vieti omenesti, ale celor necombatanti, marginindu-se la actiuni in orase, unde, din blocuri, locuinte, din cladiri rezidentiale, deschid focul, determinand din partea rusilor distrugerile cunoscute.  

    Cazarea militarilor ucraineni si dispunerea tehnicii in jurul si in interiorul scolilor, institutiilor sanitare, cladirilor publice si lacaselor de cult, au dus angajarea fortelor ruse in lupte impotriva acestor obiective si au produs dezastrele pe care le stim. 

    Dupa modelul lor, acum rusii s-au dispus la Zaporojie la Centrala Nucleara, de unde lovesc si nu pot fi loviti.

    Asa ca de la inceput, luptele pe care Armata Ucrainei le-a angajat au fost si sunt sunt bizare, haotice si au mai mult forma unui razboi civil, unde fiecare om care are o arma, se dispune, trage si ucide ce vrea si cand vrea, fara sa-i pese de viata necombatantilor de langa el sau de dreptul international umanitar.  

    Ia mai cercetati, mai baieti globalisti, si o sa vedeti ca masacrul de la Bucha este regizat si dus la indeplinire tot de teroristii-nazisti ucainieni alaturi de trupele speciale britanice!

    1. La fel zicea si Alex Jones ca e regizat masacrul din scoala Sandy Hook. Singura diferenta - el e deja judecat, iar Putin inca nu.

    Acesta societate platita de moscova vede doar ce publica propaganda bolsevica sclerozata dar ce fac acesti josnici mizerabili bolsevici care lanseaza rackete din belarus si de pe mare de la mare distanta distrugind total orasele Ucrainiene omorind civili cu nemiluita distrug supermarcheturi pline cu civili astea nu le vad doar pe Ucrainieni ,dar acestia sunt in tara lor isi apara libertatea si nu au voie sa lanseze rachete spre acesti mizerabili bolsevicisa le distruga orasele de la distanta asa cum fac ei mizerabili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb