Amplasarea antenelor 5G, reglementată de Bruxelles

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 1 iulie 2020

Amplasarea antenelor 5G, reglementată de Bruxelles

Comisia Europeană a adoptat, ieri, un regulament menit să contribuie la simplificarea şi accelerarea instalării de reţele 5G, care ar trebui să fie facilitată printr-un regim de instalare scutit de permise, dar care include supravegherea din partea autorităţilor naţionale. Regulamentul vizează punctele de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă, sau antenele mici, care sunt esenţiale pentru instalarea la timp a reţelelor 5G care oferă o acoperire sporită şi de mare capacitate şi viteze mai mari de conectare.

"Reţelele wireless 5G reprezintă un pilon al dezvoltării socioeconomice a Europei, deoarece vor permite furnizarea de noi servicii în sectorul sănătăţii şi al îngrijirilor medicale, al energiei, al transporturilor, al educaţiei şi în multe alte domenii. Importanţa acestora este şi mai evidentă în momentul de faţă, întrucât reţelele vor juca un rol esenţial în redresarea noastră în urma crizei provocate de coronavirus. Împreună cu statele membre, trebuie să deschidem calea pentru introducerea la timp a tehnologiei 5G, fără bariere administrative restrictive, lucru care va aduce cu sine o cerere semnificativă din partea industriei noastre şi va amplifica inovarea şi competitivitatea la nivel european.", a declarat Thierry Breton, Comisarul pentru piaţa internă.

"A cincea generaţie" de sisteme de telecomunicaţii, sau 5G, reprezintă una dintre cele mai importante părţi componente ale economiei şi societăţii noastre, deoarece sistemele vor contribui la optimizarea proceselor de fabricaţie şi vor permite inovaţii în domenii precum telemedicina, oraşele inteligente şi gestionarea energiei curate, contribuind şi la realizarea de alte progrese.

Ca parte a noilor norme UE în domeniul telecomunicaţiilor, care au intrat în vigoare în decembrie 2018, şi în urma mai multor consultări publice care au colectat feedback din rândul părţilor interesate şi al cetăţenilor, regulamentul adoptat astăzi menţionează caracteristicile fizice şi tehnice ale microcelulelor pentru reţelele 5G.

Regulamentul este menit să contribuie la simplificarea şi accelerarea instalării de reţele 5G, care ar trebui să fie facilitată printr-un regim de instalare scutit de permise, dar care include supravegherea din partea autorităţilor naţionale. În acelaşi timp, punctele de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă ar trebui să garanteze protecţia sănătăţii şi siguranţa persoanelor, prin respectarea unor limite stricte de expunere la nivelul UE, care, pentru publicul larg, sunt de 50 ori mai mici decât nivelurile care ar avea un potenţial efect negativ asupra sănătăţii sugerate de dovezile ştiinţifice obţinute la nivel internaţional. Impactul vizual şi estetic al acestora trebuie să fie minim: să fie ori invizibile, ori să fie montate în mod neobstructiv pe structura de sprijin.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Trebuie sa vedem daca cetățenii sunt de acord cu amplasarea antenelor corporațiilor în jurul lor, daca nu cumva se simt striviți din punct de vedere uman de aceasta tehnologie

    Ar trebui făcut un referendum cu privire la 5G și identitatea digitală și întrebat poporu daca e de acord sau nu. Dacă nu cumva se pierde mântuirea divină  

    Antenele sa fie ascunse?Sa nu le vada oamenii?Cred ca e corect sa imbolnaveasca oamenii.Bruxelul spune ceva,dar,nu tot.Ai nostrii tac precum„....in papusoi”

    1. fac calcule cat pot ciupii din afacerea asta.

    Oricum, undele radio de la anumite puteri in sus sunt nocive si pot determina suferinte grave. Militarii care lucreaza in zonele de radiatii maxime a marilor antene pe care le au, beneficiaza de un spor semnificativ, la salariu pentru asemenea conditii. Asa ca si ei ar trebuii sa plateasca pentru antenele lor celor din zona de maxima radiatie, ca sanatatea acestora poate fi grav afectata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb