ANA BIRCHALL: "Reducerea CAS ajută la dezvoltarea clasei de mijloc"

V.B.
Macroeconomie / 8 septembrie 2014

Adoptarea măsurii Guvernului de reducere a CAS-ului la angajator cu 5 puncte procentuale este "o măsură pentru ajutorarea mediului de afaceri, care ajută la dezvoltarea clasei de mijloc, motorul economiei româneşti", susţine deputatul PSD Ana Birchall, adăugând că Executivul "promovează măsuri care vin să susţină economia şi locurile de muncă prin reducerea taxelor, prin stimularea mediului de afaceri şi prin direcţionarea creşterii economice către populaţie".

"Austeritatea şi-a demonstrat limitele. Acum a venit timpul să reparăm greşelile trecutului pentru a nu repeta istoria ruşinoasă a guvernării Boc, o perioadă în care românii din cele mai vulnerabile categorii sociale au fost împovăraţi cu toate greutăţile crizei, în timp ce clientela politică a regimului Băsescu-Boc se îmbogăţea. Azi vedem cum acelaşi model care vrea austeritate şi taxe mai mari, care vrea să sprijine economia nu prin reducerea poverii fiscale, ci prin bani luaţi de la populaţie (aşa cum s-a întâmplat la tăierea salariilor şi pensiilor), este susţinut de ACL şi Klaus Iohannis", comentează Ana Birchall.

În opinia deputatului, "clasa de mijloc trebuie ajutată să se întărească, să se dezvolte, fiind un motor important în dezvoltarea economică a ţării".

"Pentru consolidarea clasei de mijloc, pe lângă stabilitate şi predictibilitate în mediul de afaceri, Guvernul condus de Victor Ponta a iniţiat un cumul de măsuri economice care să prevadă creşterea veniturilor, diminuarea cheltuielilor, creşterea investiţiilor şi facilităţi pentru angajatori care să genereze locuri de muncă", opinează Birchall, adăugând că reducerea CAS la angajator şi eliminarea impozitului pe profitul reinvestit sunt măsuri care stimulează consumul şi investiţiile private, "consolidând, astfel, clasa de mijloc printr-un pachet de măsuri economice pragmatice şi responsabile pentru dezvoltarea economică pe termen lung a României".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb