ANAF începe controale la persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei

D.T.
Miscellanea / 8 martie 2023

ANAF începe controale la persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei, într-o lună, a declarat astăzi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, menţionând că în acele cazuri este vorba despre evaziune fiscală, conform Agerpres.

"Le mulţumesc marilor firme de curierat că au depus această declaraţie (declaraţia 395, n.r.). Deja avem informaţii foarte clare şi sunt în pregătire nişte acţiuni ale Antifraudei pe aceste mecanisme. Vă spun că am descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei într-o lună. Deci, acolo clar că este evaziune fiscală şi deja suntem în faza finală. Cred că la începutul lunii aprilie câteva zeci de asemenea persoane vor fi verificate de Antifraudă", a menţionat Lucian Heiuş, cu ocazia prezentării raportului de performanţă pe anul 2022.

Preşedintele ANAF a precizat că se referă la comerţ online, adaugă sursa.

Totodată, el a menţionat un studiu în care s-a analizat comportamentul fiscal al contribuabilului român şi din care a reieşit că aproximativ 60% dintre contribuabili considerau normal să nu plătească un impozit "dacă pot să nu plătească". În context, şeful Fiscului consideră că este nevoie de o instruire, o educaţie fiscală în şcoli.

"Ştiu de un studiu care a fost făcut cu asistenţa Băncii Mondiale în urmă cu câţiva ani, în care s-a analizat comportamentul fiscal al contribuabilului român, respectiv acela moral - aşa a fost denumit moralul fiscal şi, din păcate, undeva la 60% dintre contribuabili spuneau că li se pare normal dacă pot să nu plătească un impozit, să nu-l plătească. Şi aici trebuie să lucrăm mult. Şi noi, ca şi ANAF, am şi demarat o acţiune în acest sens şi chiar prin Legea educaţiei dorim să se facă o instruire, o educaţie fiscală în şcoli, pentru ca tinerii de pe băncile şcolii, pe băncile facultăţii, să înţeleagă importanţa plăţii impozitelor şi taxelor şi să înţeleagă că nu este doar o obligaţie legală acest lucru, ci este şi o obligaţie morală să-ţi achiţi la timp impozitele şi taxele. (...) Deja avem semnate câteva protocoale cu universităţi din România prin care studenţi de la Ştiinţe economice sau la Ştiinţe juridice vor veni şi vor face practică în ANAF şi, în acelaşi timp, profesori din aceste universităţi vor veni şi vor ţine cursuri către angajaţii ANAF-ului, în acest mecanism de pregătire profesională continuă al funcţionarului din ANAF", a mai spus Lucian Heiuş.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu e rău , dar de ce nu sunt întrebați cântareții , de unde atâtea proprietăți , așa zise divele , de unde mașini și de 300000 de euro ?!....

    Ce impozite au plătit ?.... 

    Dar ce vindeau, nene... substante interzise, armament pe sub mana... de au avut asemenea incasari?

    Un om obisnuit nu castiga o viata 1 milion de lei.  

    Tiganii bussiness mani cu bani din vanzari de tigari de contrabanda, si trafic de persoane, cu "palate" in cele mai bune zone din oras si 3-4 masini de lux in curte?

    Politicienii saraci in declaratia de avere dar cu viloace cat casa poporului , imprumuturi date la cunostinte si la firmele personale au toti ,masini tot la 100000 bucata, "primite de la ma-sa"? 

    Era vb ca-i verifica pe toti cei ce au de la 3 masini de lux in sus(stiu firma de fier vechi, copiii au o obsesie cu masinile de lux ok, dar stiu si bugetar cu 3 masini de lux in curte). Nu s-a mai auzit nimic de asta.

    Cine vinde on line 1 milion de lei cred ca o face legal, si eu am avut un mic magazin on line, nu merge la negru nici sa vrei. Ai comenzile care iti vin pe site, ai contract cu firme de trasnport, alea iti factureaza transportul pe cat ai expediat, deci n-ai cum. Verifica si ei ca sa nu zica lumea ca n-au verificat. 

    1. Simplu. Comanda e primita pe site, dar marfa e expediata pe persona fizica, deci nu trece pprin firma. Oricine poate anula comanda primita pe site

      E F complicat si ce castigi la cel impozit de 1% pe CA pierzi la taxa de transport care e muult mai mare fara contract. cred ca nu se merita

    Anaf creeaza Decizii de impunere abuzive tuturor persoanelor fizice care au facut o cit de mica afacere, decizie de impunere motivata de minciuni ale inspectorilor de la Control venituri persoane fizice, iar oamenii de frica si din nestiinta platesc aceste abuzuri. Ce nu se stie si se publica este ca infractorii si evazionastii neverificati si necontrolati sint tocmai acesti functionari publici si politicieni care controleaza si supravegheaza persoanele private care au mici afaceri si platesc taxe si impozite pentru ca politicienii sa aibe ce fura din bugetul public.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb