Analiştii "Raiffeisen" recomandă păstrarea acţiunilor "Petrom"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 august 2007

Analiştii de la "Raiffeisen Research" recomandă păstrarea acţiunilor "Petrom", confirmând un preţ ţintă de 0,51 lei/acţiune. Analiştii apreciază rezultatele companiei din al doilea trimestru al anului ca fiind peste aşteptări, datorită rezultatelor bune din producţie şi marketing.

Comparativ cu trimestrul secund din 2006, "Petrom" a realizat în perioada similară din 2007 un EBIT mai mic cu 23%, respectiv de 548 milioane lei, profitul net cifrându-se la 506 milioane lei. Analiştii consideră că liberalizarea pieţei gazului în România oferă un potenţial de creştere a rezultatelor companiei şi de asemenea că modernizarea rafinăriei "Petrobrazi" ar putea creşte profitabilitatea societăţii la finalul programului, preconizat pentru 2011. Totuşi, având în vedere durata acestor procese, analiştii recomandă numai păstrarea titlurilor "Petrom", şi nu cumpărarea lor.

Investitorii sunt, însă, încurajaţi de către "Raiffeisen Reasearch" să cumpere acţiuni la "OMV", acţionarul majoritar al "Petrom". "Rezultatele OMV au fost peste aşteptări , deşi sunt uşor sub cele din perioada similară a anului trecut", se arată în analiza Raiffeisen. Luând în considerare o evoluţie nefavorabilă a cursu­lui valutar, analiştii micşorează preţul ţintă pe acţiune de la 52,5 euro la 49 euro.

Profitul net a crescut cu 5% în trimestrul II, faţă de aceeaşi perioadă din 2006, la 435 milioane euro, depăşind şi estimarea de 410,4 milioane lei făcută anterior de "Raiffeisen", datorită rezultatelor bune ale societăţilor afiliate "Borealis" şi "Petrol Ofisi". OMV are în derulare mai multe proiecte, printre care achiziţia MOL şi modernizarea "Petrom", care ar putea aduce creşteri în toate sectoarele afacerii. Cu toate că succesul acestor proiecte nu este sigur, perspectivele de creştere ale OMV se arată promiţătoare, conform "Raiffeisen". Preţul ţintă al acţiunilor OMV a fost modificat şi ca urmare a efectelor negative asupra cotaţiei avute de insuccesul încercării de a incorpora MOL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb