Analiza eToro: Nvidia a înregistrat rezultate peste aşteptări

A.D.
Piaţa de Capital / 21 noiembrie

Analiza eToro: Nvidia a înregistrat rezultate peste aşteptări

Compania Nvidia a înregistrat rezultate peste aşteptări, creşterea financiară pentru al treilea trimestru din acest an, depăşind din nou estimările analiştilor, este de părere Bogdan Maioreanu, analist eToro.

Creşterea vânzărilor din ultimul trimestru a fost determinată în principal de boom-ul tehnologiilor de inteligenţă artificială. Cu toate acestea, a devenit evident că ritmul de creştere al companiei este în scădere.

Compania a raportat venituri record de 35,1 miliarde de dolari, o creştere anuală de 94%. Deşi expansiunea dă semne de încetinire, merită menţionat că majoritatea companiilor de pe piaţă şi-ar dori să crească la fel de rapid cum a făcut-o Nvidia până acum. La sfârşitul primului trimestru al acestui an, rata anuală de creştere a veniturilor companiei a fost impresionantă, de 208,2%; la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, aceasta a fost de 194,74%; iar în trimestrul al treilea, rata de creştere a încetinit la 152,36%. O astfel de încetinire este o consecinţă firească a faptului că veniturile ating niveluri ridicate, iar menţinerea aceluiaşi ritm de creştere devine din ce în ce mai dificilă.

Principalul motor al succesului Nvidia rămâne segmentul centrelor de date, care a generat venituri de 30,8 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, reprezentând o creştere de 112% de la an la an. Acestea reprezintă 88% din veniturile totale, iar în ultimii patru ani segmentul a crescut de 16 ori, trecând de la 1,9 miliarde de dolari (puţin peste 40% din venituri) la valoarea actuală.

Un factor cheie de creştere este cererea de cipuri bazate pe arhitectura Hopper şi dezvoltarea infrastructurii AI de generaţie următoare. Companiile de tehnologie investesc miliarde de dolari în extinderea centrelor de date, permiţând instruirea şi implementarea modelelor avansate de inteligenţă artificială.

Viitorul acestui segment este legat de procesoarele Blackwell, succesoarele cipurilor Hopper, care se aşteaptă să fie mai eficiente şi să economisească energie. Cu toate acestea, ştirile privind problemele de supraîncălzire şi potenţialele dificultăţi ale procesului de producţie pot afecta performanţa viitoare a companiei. În ciuda acestui fapt, Nvidia a declarat că vede cererea de cipuri Blackwell depăşind oferta pentru următoarele câteva trimestre. De asemenea, se aşteaptă la "anumite constrângeri de aprovizionare" pentru livrările care vor urma. În plus, Nvidia rămâne dependentă de cererea din partea altor mari companii de tehnologie, deşi pare să reducă această dependenţă în ultimele trimestre.

De la începutul anului, acţiunile Nvidia au crescut cu 195%, iar capitalizarea sa de piaţă a ajuns la 3,61 trilioane de dolari, mai mult decât capitalizarea de piaţă combinată a altor 11 companii producătoare de cipuri cum ar fi Intel, AMD, Micron, Broadcom, ARM, Qualcomm şi de asemenea, cei doi lideri în domeniul tehnologiilor de fabricare a cipurilor - ASML şi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. De asemenea, Nvidia reprezintă aproximativ 25% din câştigurile din acest an ale indicelui S&P 500. Reacţia iniţială a pieţei la ultimele rezultate a fost negativă, acţiunile scăzând cu peste 2% în timpul tranzacţiilor după închiderea şedinţei.

Acest lucru sugerează că unii investitori sunt îngrijoraţi de faptul că evaluarea companiei ar putea fi prea mare în raport cu rata sa potenţială de creştere în trimestrele următoare. Totuşi, acest lucru nu schimbă în niciun fel perspectivele pe termen lung, iar compania pare să depăşească îngrijorările investitorilor în fiecare trimestru. De asemenea, se pare că există în continuare apetit investiţional pentru companiile implicate în zona de AI.

Conform celui mai recent sondaj eToro Retail Investor Beat, 30% dintre investitorii individuali la nivel global intervievaţi au investit deja în zona AI şi 32% au declarat că nu au investit încă, dar intenţionează să o facă. În cazul investitorilor autohtoni, procentele sunt şi mai mari, cu 35% deja investiţi şi 47% interesaţi pentru viitor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb