ANALIZĂ REUTERS PENTRU 2014 Marile bănci europene şi americane au eliminat 59.000 de posturi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 martie 2015

Marile bănci europene şi americane au eliminat 59.000 de posturi

Cele mai mari bănci europene şi americane au eliminat 59.000 de locuri de muncă, anul trecut, iar noi disponibilizări sunt avute în vedere în Europa, pe măsură ce instituţiile de credit vor să-şi crească profitabilitatea, afectată de înăsprirea reglementărilor în materie, conform unei analize Reuters.

Aceasta arată că 18 din cele mai mari bănci europene au eliminat în total 21.500 locuri de muncă anul trecut, însă cifra este cu mult sub cea de 56.100, care arată posturile eliminate în 2013. De asemenea, şase dintre cele mai mari bănci americane au redus 37.500 de locuri de muncă anul trecut, după ce, în 2013, renunţaseră la 45.700 de posturi. Astfel, în ultimii doi ani, cele mai mari 24 de bănci europene şi americane au eliminat 160.000 de locuri de muncă. În cazul celor şase mari bănci americane, disponibilizările au afectat 7,3% din angajaţi, iar în cel al instituţiilor de credit europene - 4,1%.

"Câteva bănci globale au analizat modificările structurale şi au decis să-şi diminueze costurile", declară Aymen Saleh, director al "Boston Consulting Group", adăugând: "Majoritatea au adoptat unele măsuri limitate de reducere a costurilor, dar fără să modifice semnificativ felul în care funcţionează modelul lor de afaceri".

În opinia analiştilor, este posibil ca băncile europene, în special cele din zona euro, să facă noi concedieri, din cauză că rămân cele mai neprofitabile din lume. Un studiu publicat anul trecut de Fondul Monetar Internaţional (FMI), care a analizat 300 de mari bănci din întreaga lume, arată că doar 30% din băncile din zona euro au o structură capabilă să asigure o rentabilitate rezonabilă în timp, comparabil cu 80% în cazul băncilor americane.

De asemenea, băncile închid sucursale şi fac concedieri pe măsură ce tot mai mulţi clienţi se îndreaptă spre serviciile mobile şi de online banking. Această trecere spre digital banking ar urma să pună noi presiuni asupra salariaţilor băncilor, în anii următori. Analiştii "Citigroup" au estimat, recent, că până la 54% din locurile de muncă din domeniul serviciilor financiare sunt în pericol din cauza digitalizării.

În 2014, cele mai multe disponibilizări au avut loc, potrivit Reuters, la băncile din Statele Unite, Marea Britanie, Italia şi Spania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb