Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 24 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 25 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au crescut astăzi pentru prima dată în această săptămână, impulsionate de declaraţiile preşedintelui Federal Reserve privind menţinerea de către banca centrală a SUA a nivelului actual coborât al dobânzii de referinţă pentru stimularea revenirii economice. Optimismul generat de aceste declaraţii a compensat efectele negative ale datelor macroeconomice publicate astăzi.

    Produsul intern brut al Germaniei a fost staţionar în al patrulea trimestru al anului trecut, scăderea consumului şi a investiţiilor compensând creşterea generată de avansul cu 3% al exporturilor. Consumul populaţiei a scăzut cu 1% faţă de trimestrul anterior, iar

    nivelul investiţiilor a coborât cu 0.7%. Nivelul importurilor a scăzut cu 1.8%, conducând la un efect net de creştere cu doar 2% al balanţei comerciale asupra PIB. La rândul său, variaţia stocurilor de produse a contribuit cu -1.2% la PIB. Într-un raport separat, deficitul bugetar al Germaniei în 2009 a fost de 3.3%, peste limita pactului de stabilitate.

    Încrederea consumatorilor din Germania a stagnat în luna februarie la 3.3, iar institutul GfK a declarat că estimarea iniţială pentru martie indică o scădere la 3.2.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb