Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 17 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 18 martie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au crescut miercuri, atingând noi maxime ale acestui an, pe fondul optimismului generat de anunţul de marţi al Federal Reserve privind menţinerea ratei de referinţa la nivelul actual pe termen nedefinit pentru a asigura reluarea creşterii economice, lucru care a alimentat optimismul investitorilor privind posibilităţile de limitare a efectelor inflaţioniste.

    Comentariile făcute de preşedintele Fed Ben Bernanke miercuri în faţa Congresului au reluat această temă, nesemnalând nici o îngrijorare a băncii centrale americane privind o posibilă evoluţie inflaţionistă viitoare. Indicele preţurilor de producţie (PPI) a scăzut în

    februarie cu 0.6% faţă de prima lună a anului, corectând avansul lunar de 1.4% înregistrat în ianuarie. Principala cauză a fluctuaţiilor a fost dată de evoluţia preţurilor la energie; excluzând efectele preţurilor la alimente şi energie, indicele "core PPI" a înregistrat în februarie o creştere lunară de 0.1%, după cea de 0.3% din ianuarie. Nivelul preţurilor pe grupe de produse a indicat fluctuaţii minore, acesta fiind un comportament specific pentru existenţa unei tendinţe constante a evoluţiei medii a preţurilor.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb