Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 19 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 22 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Indicii bursieri americani au avut o evolutie nehotarata vineri, dechizand sedinta in scadere, dar inchizand in preajma valorilor de inchidere de joi.

    Decizia Rezervei Federale de a mari rata dobanzii pe care marile banci americane o platesc pentru imprumuturile pe termen scurt de la Rezerva Federala a dus la o deschidere a pietelor de capital in teritoriu negativ, dar indicii au recuperat repede pierderile, aflandu-se pe plus pentru mare parte a sedintei. Dobanda pentru "discount window" a fost marita de catre Rezerva Federala de la 0,5% la 0,75%, oficialii americani semnaland astfel inceputul unei perioade in care politica monetara va fi una mai restrictiva.

    Totusi, datele privind preturile de consum au aratat ca pericolul inflationist nu este inca prezent, temperand temerile privind trend-ul masurilor de politica monetara.

    Indicele preturilor de consum a crescut in luna ianuarie de 0,2%, sub estimarile analistilor, in medie de 0,3%. Excluzand preturile alimentelor si energiei, indicele a scazut cu 0,1%, in timp ce analistii preconizau o crestere cu 0,1%.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb