Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 8 noiembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 9 noiembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au început săptămâna cu evoluţii în general negative, consolidând cele mai ridicate nivele atinse în ultimii doi ani. Sectorul financiar a suferit cea mai mare scădere, indicele S&P Financial Services coborând luni cu 0.77%; sectoarele cu evoluţii pozitive au fost cele din domeniul energetic (S&P Energy +0.34%, S&P Integrated Oil & Gas +0.34%) şi de materii prime (S&P Metals +0.22%, S&P Materials +0.24%).

    Oficialii Federal Reserve au oferit din nou opinii contrarii privind necesitatea şi efectele măsurilor de achiziţie de active financiare din programul de "quantitative easing 2". Guvernatorul Kevin Warsh şi-a exprimat scepticismul privind un efect "semnificativ şi de durată" a măsurilor monetare asupra economiei reale, sugerând că votul său pentru iniţierea QE2 nu a fost o reprezentare completă a convingerilor sale. Warsh şi-a exprimat părerea că în contextul deţinerilor actuale de active ale Fed-ului o politică agresivă de stimulare aduce un raport risc/beneficii mai puţin favorabil. O opinie

    similară a oferit şi Richard Fisher, preşedintele Dallas Fed. De partea cealaltă a baricadei, preşedintele St. Louis Fed, James Bullard, a declarat că se aşteaptă să observe efectele pozitive ale QE2 peste şase luni.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb