ANAT estimează, în 2010, vânzări de 60 milioane de lei prin "Înscrieri timpurii"

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 3 februarie 2010

ANAT se aşteaptă, în 2010, la o dublare a numărului de turişti care îşi vor achiziţiona de la agenţiile de turism ale Asociaţiei, vacanţe prin "Înscrieri timpurii", precum şi la încasări de circa 60 milioane de lei prin acest program, a declarat ieri preşedintele ANAT, Corina Martin, citată de NewsIn. Astfel, anul acesta circa 60.000 de turişti vor achiziţiona pachete turistice prin pro-gramul "Înscrieri timpurii".

De asemenea, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), în 2010 se va dubla şi numărul hotelurilor înscrise în program, la circa 200, faţă de 105 în 2009, cât şi cel al agenţiilor de turism participante, la circa 400.

"Numărul hotelurilor participante va fi dublu. Acum sunt înscrise 160, însă multe se vor înscrie pe parcurs. Până în prezent 60% sunt hoteluri de pe litoral, iar restul hoteluri din zona montană, din zona balneo şi ne aşteptăm şi la înscrieri din partea unităţilor hoteliere din Deltă", a spus preşedintele ANAT, care a precizat că cele mai multe hoteluri sunt de trei şi patru stele.

Corina Martin a adăugat că, în acest an, turiştii care îşi vor rezerva vacanţe prin intermediul programului vor beneficia de reduceri de până la 30%, după ce, în 2009, reducerea medie a fost de 15-20%.

"Anul trecut a fost un program propus hotelierilor puţin în forţă şi nu era discutat şi agreat de toate patronatele. Anul acesta au fost toate patronatele de acord şi sunt oferte mult mai convenabile şi mai variate. Estimăm dublarea numărului de turişti pe fondul rezultatului programului din anul precedent", a spus pre-şedintele ANAT.

Martin a menţionat că programul "Înscrieri timpurii" oferă avantaje turistului pentru că beneficiază de un discount de până la 30% din valoarea pachetului turistic, agenţia de turism câştigă un volum de vânzări într-o perioadă a anului slabă din punct de vedere al vânzărilor, iar hotelieri primesc valoarea pachetelor turistice cu câteva luni înainte, ceea ce le permite să realizeze investiţii. Potrivit ANAT, agenţiile de turism achită valoarea pachetelor hotelierilor în 15 aprilie.

Programul "Înscrieri timpurii" se desfăşoară în perioada 1 februarie - 31 martie 2010 şi oferă turiştilor români posibilitatea de a achiziţiona de la agenţiile de turism membre ANAT pachete turistice cu discounturi pentru orice perioadă a anului în mai multe zone din ţară.Programul este susţinut şi promovat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului, în parteneriat cu ANAT şi cu alte organizaţii profesionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb