Anca Boagiu: Am convenit cu ministrul transporturilor din Slovacia constituirea unui Grup de Lucru în domeniul infrastructurii

F. A.
Politică / 8 noiembrie 2010

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a avut azi o întâlnire cu Jan Figel, ministrul Transporturilor şi Telecomunicaţiilor al Republicii Slovacia. În cadrul întâlnirii desfăşurate în marja Summitului Dunării găzduit de România, au fost abordate probleme de pe agenda bilaterală, precum şi teme legate de politica europeană în domeniul transporturilor, informează un comunicat remis redacţiei.

"România şi Slovacia împărtăşesc aceeaşi viziune pe foarte multe teme din domeniul transporturilor şi infrastructurii. Ambele consideră că statele membre UE cu o infrastructură mai puţin dezvoltată trebuie sprijinite de Bruxelles printr-o Politică de Coeziune solidă financiar. De asemenea, şi România şi Slovacia traversează o perioadă grea din punct de vedere economic, pe care o folosim însă şi ca oportunitate pentru reforme în vederea restructurării sectoarelor ineficiente economic. Acesta este cazul spre exemplu a companiilor de căi ferate atât din România, cât şi din Slovacia", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Cei doi miniştri s-au referit şi la importanţa Strategiei Dunării iniţiate de România şi Austria, opinând că implementarea proiectelor concrete din cadrul Strategiei reprezintă o datorie a statelor semnatare în primul rând. "Avem şansa prin acest proiect strategic european să dezvoltăm Dunărea ca axă de transport la un nivel similar Rinului. România şi Slovacia au viziuni similare legate de cum trebuie să punem în practică direcţiile Strategiei Dunării astfel încât să determinăm dezvoltarea durabilă a întregului bazin dunărean şi să micşorăm decalajele de dezvoltare economico-socială în interiorul regiunii", a precizat ministrul Boagiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb