Anca Boagiu: Dialogul cu sindicatele va continua pentru identificarea soluţiilor de redresare a companiilor de cale ferată

F. A.
Politică / 29 septembrie 2010

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a avut ieri o întâlnire cu liderii sindicatelor din companiile de cale ferată aflate sub autoritatea Ministerului. În urma acestei întâlniri s-a convenit continuarea dialogului social în contextul nevoii de restructurare şi eficientizare a activităţilor acestor companii, în conformitate şi cu ţintele prevăzute în acordul semnat de Guvernul României cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Am salutat deschiderea sindicatelor pentru identificarea soluţiilor de redresare a companiilor de cale ferată, aflate acum într-o situaţie financiară extrem de dificilă. Continuarea programului de restructurare este singura şansă de salvare a companiilor şi, oricât de dureroase ar fi disponibilizările de personal, riscul ca aceste companii să intre în faliment este foarte mare având în vedere actuala situaţie de colaps financiar la calea ferată. Prin urmare, dacă aceste companii ar intra în faliment, am fi nevoiţi să disponibilizăm tot personalul de la calea ferată, nu doar câteva mii. Pentru aducerea companiilor de cale ferată pe linia de plutire este nevoie de implicarea tuturor părţilor. Prin ordin de ministru am modificat contractele de mandat ale directorilor de companii astfel încât aceştia să îşi asume direct realizarea ţintelor de eficientizare. În acelaşi timp, împreună cu sindicatele, vom conveni un program mai larg de redresare a companiilor punând accent pe investiţii, pe reducerea cheltuielilor şi pe o mai bună colectare a veniturilor. Investiţiile presupun în primul rând accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene pentru sistemul feroviar", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dna Boagiu , intrebati-l pe MOLEA ION marele corupt sindicalist ce a facut cu 80 de vagoane de piatra si 11000 de traverse in metropola VALEA CIRESULUI sau sa va spuna cate neamuri are angajate la calea ferata si ce afaceri invart. Astea sunt vechi dar sa vedeti cand o sa le auziti pe cele mai noi ,o sa va faceti cruce.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb