Bitcoin a crescut cu peste 30% după alegerile din Statele Unite de la începtul lunii, dar a eşuat deocamdată să depăşească pragul psihologic de 100.000 de dolari. Cea mai vestită criptomonedă a lumii a atins săptămâna trecută un record istoric de circa 99.617 dolari, dar de atunci a început să scadă, tranzacţionându-se ieri după-amiază la 92.200 de dolari, potrivit datelor Investing.com.
Există câteva motive ce împiedică Bitcoin să depăşească pragul de 100.000 de dolari, inclusiv marcări de profituri din partea unor investitori mari, potrivit analiştilor consultaţi de CNBC.
• Bitwise: "Pare să fie mai degrabă o corecţie a pieţei bull decât o schimbare a trendului"
Andre Dragosch, şeful echipei de analiză pentru Europa la Bitwise, administrator de active specializat în cripto, spune că, probabil, Bitcoin nu reuşeşte să depăşească pragul psihologic deoarece investitorii marchează profitul acumulat în urma raliului impresionant al criptomonedei apărut după alegerile din Statele Unite, potrivit sursei menţionate.
"Bitcoin nu a reuşit până acum să treacă de 100.000 de dolari deoarece deţinătorii pe termen lung au început să distribuie cantităţi importante pe parcursul raliului recent", a scris Dragosch într-o notă publicată la începutul săptămânii.
El a adăugat că se aşteaptă ca raliul Bitcoin "să ia o pauză pe termen scurt", dar sentimentul în piaţă rămâne pozitiv, iar "aceasta pare să fie mai degrabă o corecţie a pieţei bull decât o schimbare a trendului". În opinia sa, "evaluările Bitcoin sunt departe de a fi excesive".
Reducerea ofertei provenită din evenimente precum aşa-numita "înjumătăţire" din prima parte a acestui an - care a dus la înjumătăţirea cantităţii emise de Bitcoin pe care o primesc minerii - va continua să susţină preţurile.
• Galaxy Digital: "Există mult levier în sistem"
Mark Novogratz, CEO al administratorului de active digitale Galaxy Digital crede că, deşi atingerea pragului de şase cifre după alegeri este "inevitabilă", o retragere era de aşteptat.
"Există mult levier (n.r. cu sensul de deţineri pe datorie) în sistem în prezent", a spus Novogratz la CNBC. "Comunitatea cripto este saturată de levier, aşa că o corecţie va apărea".
Directorul Galaxy Digital a îndemnat investitorii să cumpere chiar Bitcoin, mai degrabă decât să utilizeze alte metode prin care pot să ia expunere pe criptomonedă, precum MicroStrategy, companie ce deţine Bitcoin în valoare de miliarde de dolari.
De asemenea, Novogratz a semnalat că un vânzător necunoscut a acţionat recent în piaţă, ceea ce pus presiune asupra preţului. "A existat un vânzător uriaş în ultima săptămână, între 92, 93 şi 94 (n.r. mii de dolari). A vândut acolo Bitcoin de, probabil, 14-15 miliarde de dolari", a afirmat Novogratz.
• Ce urmează?
David Morrison, analist senior de piaţă la firma de brokeraj Trade Nation, spune că, deşi 100.000 de dolari este un "număr rotund frumos", simte că "a devenit un obstacol mare, dacă nu chiar o barieră, pentru noi câştiguri", potrivit CNBC.
"Dacă Bitcoin începe să pălească de aici, atunci asta ar putea fi tot ce primim - mai ales dacă investitorii pe termen lung decid să încaseze mai devreme", a spus Morrison.
Totuşi, el crede că există o "probabilitate destul de mare ca impulsul ascendent să poată acumula suficientă energie care să declanşeze o nouă creştere", mai notează publicaţia menţionată.
• Deutsche Bank: "Reglementarea este ceva net pozitiv pentru industrie"
Marion Laboure, strateg la Deutsche Bank, afirmă că deşi Trump şi-a anunţat sprijinul pentru Bitcoin şi industria cripto, perspectiva unei legislaţii concrete în domeniul cripto este îndepărtată.
Printre angajamentele lui Trump ce vor susţine industria se numără transformarea Statelor Unite într-un hub cripto global, formarea unei rezerva naţionale strategică de Bitcoin şi înlocuirea preşedintelui Comisiei de Valori Mobiliare şi Burse, Gary Gensler - care săptămâna trecută a anunţat că va demisiona pe 20 ianuarie.
Laboure crede că reformele majore vor "necesita aprobarea Congresului la timp, ceea ce face ca aceste obiective ambiţioase pe termen lung să fie mai mult sau mai puţin realizabile; de asemenea acestea pot aduce o anumită turbulenţă, care să nu fie în ton cu aşteptările pieţei", a spus strategul Deutsche Bank la CNBC.
Cu toate acestea, Laboure a subliniat că vede reglementarea drept "ceva net pozitiv pentru industrie", potrivit publicaţiei menţionate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.11.2024, 01:49)
hai sa incerc un raspuns hilar :)
pentru ca a izbucnit scandalul cu georgescu , scandal RAPID propagat la Bruxelles (cu chemarea CEO-ului tik tok) ... altfel daca Romania (cetateni, partide si servicii) nu se miscau REPEDE, Georgescu ar fi luat turul 2 si la cate tampenii ar fi facut, aparea scanteia WW3 intre Rusia si Romania.
De ce s-a umflat bitcoin-ul? cu ce fonduri? sa va explice nea bancherul vali: E VORBA DE CAPITAL DIN UE CARE PARASESTE UE! De aia s-a umflat!
Si miscarea si-a luat o pauza pana se clarifica situatia prezenta (daca e ales Georgescu si avem WW3 instant servit pe tava sau daca democratia continua in Ro, desigur fara Georgescu, laba rusilor).
E senzational scenariul nu?
Urmariti corelatiile va rog intre evolutia bitcoin in urmatoarele 2 saptamani si evolutia situatiei cu ILEGALITATEA ASCENSIUNII LUI GEORGESCU !
Unii cu bani isi pun acum intrebarea daca au facut bine ca au sters-o asa rapid din UE cu capitalul cand planul cu dat foc Romaniei (implicit UE) parea sa mearga ...asa de bine!
Eh, uite ca unii sunt mai rapizi de mana si Georgescu a fost expus!
Banii din Elvetia cu care a fost platit tik tok pt publicitatea pt Georgescu sunt in curs de aducere la lumina (ca trasabilitate si operatiuni). Oamenii de afaceri romani din Elvetia vor fi identificati SI ADUSI IN SPATIUL PUBLIC.
Treaba cu Georgescu e MULT MAI COMPLICATA decat puteti banui si planul final era faptul de a i se fractura gatul Romaniei intr-un conflict imediat Rusia-Europa (via Romania).
Doar ca indrazneala de a face asa ceva la mine in ograda , in tara mea.... va fi adanc si fulminant platit, e o promisiune personala crunta !
Ban.Cher.Vali
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.11.2024, 01:53)
am stiut inainte de multi altii aceste informatii si le-am adus in spatiul public in timp real pe masura ce evenimentele se desfasurau.
eh, baietii tatei... urmeaza in mod fioros lovitura mea de pumn asupra celor care au indraznit sa imi tarasca tara in asemenea planuri!
nu e vorba de pionul local georgescu. asta e un rahat pe batz.
e vorba de oamenii din spatele lui = tintele mele directe. Ii stiu si stiu cum sa ajung la ei mult mai rapid decat seriviciile specifice.
sunt oameni morti pentru ce au vrut sa faca Romaniei, atata va zic.
Ban.Cher.Vali