Anca Boagiu: România nu îşi poate permite întîrzieri dacă vrea să adere la UE la 1 ianuarie 2007

Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie 2006

România nu îşi poate permite nici un fel de abateri şi nici un fel de întîrzieri de la angajamentele asumate dacă doreşte ca raportul de monitorizare al Comisiei Europene din primăvara acestui an să fie unul pozitiv şi să nu recomande activarea clauzei de salvgardare, a declarat, ieri, ministrul integrării europene, Anca Boagiu.

Într-o conferinţă de presă în cursul căreia a prezentat rezultatul convorbirilor avute la Bruxelles cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Extindere şi ai Direcţiei Generale de Politică Regională din cadrul Comisiei Europene, Anca Boagiu a subliniat că executivul comunitar apreciază progresele realizate de România şi încurajează continuarea în acelaşi ritm care a şi dus, de altfel, la raportul pozitiv din octombrie 2005. "Dacă România va continua în acelaşi ritm, are şanse să-şi îndeplinească angajamentele. Nu ne putem permite nici o întîrziere, nu ne putem permite nici o abatere", a spus ministrul integrării.

Anca Boagiu a adăugat că, pe ansamblu, oficialii de la Comisia Europeană cu care a avut întîlniri la Bruxelles - directorul general al Direcţiei Generale de Extindere, Michael Leigh, şi directorul general al Direcţiei Generale de Politică Regională, Graham Meadows - au făcut o "evaluare pozitivă, echilibrată, echidistantă şi intransigentă, care sperăm să se materializeze într-un raport pozitiv". Minis-trul integrării a prezentat, cu aceeaşi ocazie, şi misiunile de peer review care urmează să aibă loc între 17 ianuarie şi 10 martie şi care se vor concentra în principal pe acele aspecte din raportul de monitorizare marcate cu steguleţe roşii în raportul din toamna anului trecut. Toate rapoartele acestor misiuni de evaluare, precum şi rapoartele ce vor fi trimise săptămînal de Bucureşti la Bruxelles în legătură cu progresele ce vor fi înregistrate de România în domeniile aflate în zona de preocupare a Comisiei, vor fi luate în calcul în elaborarea raportului ce va fi prezentat la 16 mai a.c. Pentru elaborarea raportului de monitorizare, Comisia Europeană va efectua o evaluare tehnică a nivelului de îndeplinire de către România a obligaţiilor asumate, iar subiecte precum presupusele centre de detenţie CIA sau cazul Gregorian Bivolaru nu fac obiectul acestor evaluări, a precizat ministrul Anca Boagiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb