ANCA DRAGU: "E trist că nici până astăzi nu ştim cine s-a făcut vinovat de crimele de la Revoluţie"

G.B
Politică / 23 decembrie 2021

Anca Dragu

Anca Dragu

Senatorul USR Anca Dragu a declarat, astăzi, în plenul Parlamentului, că este trist că nici la 32 de ani de la Revoluţie nu s-a aflat cine s-a făcut vinovat de crimele de atunci, menţionând că nu trebuie uitaţi eroii şi dusă în derizoriu jertfa lor, potrivit Agerpres.

"Acum 32 de ani a fost nevoie de sacrificiul a peste 1.000 de români care au plătit cu viaţa pentru ca noi astăzi să trăim într-un stat liber, într-un stat democratic în care să nu ne mai fie frică. Sute de mii de români au ieşit pe străzi. 1.166 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa în oraşe declarate martir, în Alba Iulia, Arad, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caransebeş, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Cugir, Hunedoara, Lugoj, Reşiţa, Sibiu, Târgovişte, Târgu Mureş şi Timişoara. E trist că nici până astăzi nu ştim cine s-a făcut vinovat de aceste crime. Trebuie să ne gândim cu recunoştinţă la cei care şi-au dat viaţa pentru a face posibile aceste idealuri şi trebuie să ne asigurăm că aceste idealuri devin realitate. Fiecare renunţare la luptă, fiecare zi de îndoială despre valorile democratice înseamnă uitarea lor, uitarea eroilor şi aruncarea în derizoriu a jertfei lor", a afirmat Anca Dragu, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

Ea a adăugat că, la 32 de ani de la Revoluţie, politicienii trebuie să fie mai serioşi, constructivi, să acţioneze împotriva minciunii şi a corupţiei.

"Unde suntem după 32 de ani? Luptăm în fiecare zi pentru păstrarea şi consolidarea valorilor democratice, luptăm împotriva corupţiei pentru normalitate. Ce ar fi putut face mai bine? poate adoptarea legii lustraţiei, a punctului opt de la Timişoara în primele zile din 1990, poate o abordare mai curajoasă a reformei, poate mai mult atenţie acordată educaţiei. Ce putem face mai bine noi, cei care am îmbrăcat haina politică? Să fim mai serioşi, mai constructivi să acţionăm mereu cu gândul la binele public şi nu pentru interese personale sau interese de grup, să luptăm împotriva minciunii şi a corupţiei deoarece corupţia ucide vieţi, idealuri, să asigurăm un viitor frumos copiilor noştri, să nu renunţăm la a căuta adevărul", a adăugat Dragu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. SERVICIIILE.....daca nu stiiiiii.......

    Nu poți avea pretenții prea mari: purcica lui Cioloș nu știe de existența județului Sălaj, crezându-l "județ Zalău".

    Cum să știe purcica faptul că lovitura de stat din Dec 89 a fost dată de ruși sprinjiniți logistic de unguri și francezi și mediatic de americani? Totul deasupra unor baza nemulțumirilor populare generate de lipsurile anilor 80. 

    Mare minune că nu-i pică dinții de la cât rahat mănâncă: "trăim într-un stat liber, într-un stat democratic".

    Ce stat democratic, purcică, e ăla în care gunoaie, jeguri umane și trădători ca voi urinați pe Constituție, votați în mod voit și premeditat legi neconstituționale care restricționează dreptul unor cetățeni de mișcare, de access și de exprimare?

    Ce se întâmplă acum în România e o dictatură infectă (deocamdată mai soft decât aceea din vremea comunismului) în care presa și televiziunile au ajuns doar niște anexe ale puterii și ale Securității. Iar cei care au opinii nealiniate propagandei oficiale sunt amendați, ostracizați sau chiar eliminați profesional? 

    De crimele savarsite in valul 4 de pandemie prin lipsa medicamenteor necesare se ocupa cineva?Se ocupau unii de organiarea de congrese.Ii dureau in ”spate” de oameni.

    Tu esti o tristete si o jale.

    Cocoțată S U S nu știi ??? : dovadă de Mega prostie !!!

    Cucoana, macar taci. Vinovatii sunt cei care te-au inventat si te-au sustinul de ai ajuns pana aici, aici de unde acum incerci sa ne aburesti fara rusine si sugerezi ca "nu stii cine s-a facut vinovat de crimele de la revolutie" Cucoana, vinovati sunt cei care au mers la " Mare" in acele zile, baietii cu ochii albastrii ai lui Postelnicu. Cum nu stii cucoana, stii prea bine. Noroc ca atunci Securitatea, tradandu-si atributiunile nu a mers la Mare" ci a iesit in masa din cazarmi cu buchete de flori si a aplaudat si incurajat revolurtionarii care la inceput strigau "jos securitatea" apoi "jos Ceausescu" Ca daca nu iesea cu flori dadeam acum vina pe ei. Asa macar tu stii ca ei nu sint criminalii ca nu au avut nimic cu baricada de la inter, de la Catedrala cu mortii Timisoarei si ... cu Crematoriul Cernica si.. Ca altfel, cu cinstea, onestitatea, corectitudinea, spiritul de dreptate si patriotismul ce te caracterizeaza, ne-ai fi spus ce stii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb