ANCA DRAGU, MESAJ DE ZIUA SĂRBĂTORII PESAH: "Purtăm în spate o istorie grea, o greşeală uriaşă"

A.P.
Politică / 28 martie 2021

"Purtăm în spate o istorie grea, o greşeală uriaşă"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia sărbătorii Pesah, subliniind că niciodată şi niciunde nu trebuie să mai fim martorii antisemitismului şi "purtăm în spate o istorie grea, o greşeala uriaşă care nu a iertat nici ţara noastră", potrivit news.ro.

"Niciodată şi niciunde nu trebuie să mai fim martorii antisemitismului. Indiferent de forma în care acesta se manifestă. Purtăm în spate o istorie grea, o greşeală uriaşă care nu a iertat nici ţara noastră. Şi tocmai greutatea ei trebuie să ne facă mai puternici în a combate acest flagel. Vreau să le transmit tuturor celor care sărbătoresc Pesah să fie mereu liberi, într-o lume în care noi toţi credem că e mai bună cu fiecare zi. Chag Pesah samech!", a scris Anca Dragu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Evreii sărbătoresc începând de sâmbătă Pesahul, care se desfăşoară anual, conform calendarului religios ebraic, în perioada 15 - 23 a lunii Nisan (27 martie - 4 aprilie 2021), lună ce marchează începutul anului ecleziastic ebraic.

Sărbătorit de evrei în fiecare primăvară de peste 3.300 de ani, Pesahul simbolizează eliberarea din robia egipteană şi ieşirea din Egipt a evreilor conduşi de Moise şi cei 40 de ani de peregrinare prin deşert.

Dincolo de semnificaţia ei specială pentru poporul evreu, sărbătoarea de Pesah are o conotaţie universală, de celebrare a eliberării, a redobândirii demnităţii umane.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Cu Istoria ta fabricata de catre bolsevici si neomarxistii contemporani, pt ca in realitate poporul roman nu a facut nimic rau jidanilor, in toata Istoria sa, ba din contra i-a protejat si i-a aparat de-atatea ori, cum dovedesc atatea exemple individuale si colective, consemnate in Istorie! De aceea, poporului roman nu trebuie sa-i fie rusine sau sa-si puna cenusa in cap, pt astfel de evenimente istorice inventate, in schimb, tu Miss, poti s-o faci oricand, dar doar in numele tau.

    1. pe asta nu il vede MAKE?

      Acum sa o dam cu sifonareala ca la gradinita. 

      semnat comentui "cretine" 

      Nu doar "comentui "cretine", ci si agramat cretin, as adauga eu!

      Care comentarii de mai jos sunt cretine?

      semnat comenturi "cretine" 

    nu stiti ce pantofi sa mai pupati si la cine sa va mai puneti in genunchi , asta in timp ce va bateti joc de romani , gunoaie servile !

    Aceasta "BLONDA",m-a induiosat pana la lacrimi cu respectul pe care il poarta evreilor(pentru suferintele evreilor,provocate nu numai de catre Romani ci si de HITLERISTII NEMTI),poporul EVREU trebuie RESPECTAT si aparat in fata oricaror porniri ANTISEMITE pentru ca asa ceva sa nu se mai intample nicaieri in lume cu nici un popor. DAR de ce "BLONDO" nu spui si despre DISCRIMINARILE RASISTE si chiar ANTISEMITE pe care unele POPOARE prietene EUROPENE le spun la adresa Romanilor facadu-i TIGANI.? Din functia{pe care ti-a dato abuziv) IOHANNIS,ai auzit declaratia capitanului ecchipei de fotbal TINERET al echipei NATIONALE cand aseara in timpul partidei de fotbal cu NATIONALA UNGARIEI,pe tot parcursul meciului,RASISTII maghiari(jucatorii de fotbal) le-au spus tot timpul fotbalistilor nostri ca sunt TIGANI.In calitatea de "SEFA" a Senatului o sa ii suspenzi pe Senatorii maghiari din Parlamentul Romaniei din Functie si o sa ii declari "persoane nongrata",trimitandu-i in fata justitiei.Nu cred,intrucat tu,faci parte dintr-un partid cu apucaturi FASCISTE. ASa ca,"DACA TACEAI,FILOZOF RAMANEAI",asa esti o ......,urcata in copac.!

    1. Daca "BLONDA",nu stie care este legea incalcata de cei din UDMR,ii spun eu,"PORT ILEGAL DE CETATENIE ROMANA",si daca doreste sa se documenteze ,sa faca o vizita prin judetele COVASNA si HARGHITA sa vada ce STEAGURI NATIONALE sunt arborate pe INSTITUTIILE ROMANESTI,cele ale UNGARIEI sau DRAPELUL ROMANIEI,si o sa aibe baza LEGALA.!

    "sărbătoarea de Pesah are o conotaţie universală, de celebrare a eliberării, a redobândirii demnităţii umane"

    E bine ca evreii au trecut prin forme de sclavism si genocid ca sa se ajunga la asta. 

    Pentru Africanii ce au trecut tot prin sclavism si genocid - istoria nu a restabilit total meritele si corectitudinea politico -sociala. 

    Au ramas in urma Egreilor si a Negrilor Sclavagiti "companii" imperii economice ce isi vad mai departe de soarta. Fara a restabili "istori - cultural - economic -moral - uman " greselile si suferinta propagata atunci. 

    Pe cat de frumos este textul din articol, pe atat de mult "rasism" exista tot in tarile Foarte Dezvoltate! 

    Caic vorba aia "saraci la saraci trag"! In schimb in UK, Germania, Franta, Belgia si multe alte tari rasismul inca se simte; se vede in priviri, se simte in vorbire, se observa in politicile de "incluziune sociala" rasiale, etc. 

    semnat comenturi "cretine" 

    1. ...

    Si ca sa tot restabilim istoria!

    " Black Friday " nu este RASISM 

    Se numea vinerea negrilor cand se vindeau la reducere! 

    Nu... nuuu este rasism! 

    Si culmea cine ii vindea pe atunci? 

    Tot "companiile", "firmele" angrenate in industrie! 

    Cine vine astazi cu " Black Friday " impaturind sensul real peste o alta comercializare de fond? 

    EMAG si alte firme Sa adaugati si definitia acestui grup de cuvinte "Black Friday" cand mai bagati "reduceri". 

    semnat comenturi "cretine" 

    Dunarea porneste din Padurea Neagra si se varsa in Marea Neagra. Propun acestei dude sa se tavaleasca in public de rusine pentru greseala uriasa pentru folosirea cuvantului 'neagra' si apoi sa propuna lege pentru modificarea numelui Marea Neagra. Pentru numele Padurea Neagra trebuie sa discute cu stapanii ei din germania.

    Un om capabil si demn , se promoveaza prin calitatile lui , unul incapabil , sa nu zic prost , prin obedienta si pupincurism .

    IQ REPETENT LA ISTORIE + FILOZOFIE. DACĂ TĂCIAI FILOSOF RĂMÂNEAI !!!!!!!!

    Ancuto, ai o masca pe mufa, ce libertate visezi, fata????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb