ANCA DRAGU: ''Nu e legal ca Senatul să acopere cheltuieli pentru consilieri la un team building de partid''

G.U.
Politică / 17 august 2021

''Nu e legal ca Senatul să acopere cheltuieli pentru consilieri la un team building de partid''

Decizia liderului de grup al social-democraţilor de a retrage de pe ordinea de zi a Biroului permanent punctul prin care se solicita decontarea cheltuielilor pentru mai mulţi consilieri PSD la un team building de partid este una foarte bună, pentru că nu e legal ca Senatul să facă astfel de deconturi, a declarat astăzi preşedintele Senatului, Anca Dragu, transmite Agerpres.

"La sfârşitul lunii august, senatorii PSD vor avea un team building undeva, în judeţul Constanţa, şi au cerut ca Senatul să acopere cheltuielile pentru 12 consilieri de la PSD. Desigur, nu are logică, nu e legal ca Senatul să acopere cheltuieli pentru consilieri la un team building de partid. Probabil că votul nu ar fi fost unul favorabil şi liderul de grup, la începutul şedinţei, a cerut retragerea acestui punct de pe agendă, foarte bine a făcut", a precizat Dragu, după şedinţa Biroului permanent.

Dragu a fost chestionată pe această temă, în contextul în care senatorul PSD Robert Cazanciuc a dezminţit faptul că în solicitarea respectivă, care a şi fost retrasă de pe ordinea de zi a Biroului permanent, s-ar fi solicitat acoperirea cheltuielilor cu cazarea şi masa, în judeţul Constanţa, pentru 44 de senatori plus consilieri PSD, la sfârşitul lunii august.

"A fost retrasă de pe ordinea de zi (n.r. - a Biroului permanent) această solicitare. La fiecare final de vacanţă parlamentară are loc o întrunire a partidului, toate partidele fac acest lucru, pentru a stabili priorităţile legislative. Întâlnirea parlamentarilor social-democraţi la finalul lunii august e o tradiţie. Nu s-au cerut bani, vă arăt mesajul de convocare, în care fiecare parlamentar plăteşte cazarea. Nu s-a pus problema ca parlamentarii să plătească cazarea din fondurile Senatului. Eu nu cred că era vorba de decontare pentru senatori pentru că, repet, vă arăt mesajul de convocare, fiecare parlamentar îşi plăteşte cazarea. Aşa a fost de fiecare dată. Cred că a fost vorba de o neînţelegere. Mai degrabă era vorba de un staff care mergea împreună în această formulă şi nu de senatori, care de fiecare dată şi-au plătit cazarea, masa la aceste convocări. Am fost la multe convocări, niciodată nu a decontat Senatul acest lucru, nici acum nu s-a pus problema", a precizat Cazanciuc, după şedinţa Biroului permanent.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ANCA DRAGU:

    ''Nu e legal ca Senatul să acopere cheltuieli pentru consilieri la un team building al PSD. Se acopera cheltuieli doar al golanilor de la USR si PNL" 

    Da, da, veniti la Mamaia, ca in zona de nord e pustiu fara "formari profesionale" si tichetele de vacanta ale bugetarilor. Macar sa-i mai scoateti odata din foame pe cei care fac turism cu dedicatie pentru bugetari si n-au habar cum se castiga banii adevarati in turism. Hai pesede cu turismul electoral la mare, ca se cam moare de foame.

    Minti ca o scroafa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb