ANCA DRAGU: "Personal, nu sunt adepta sporurilor"

J.P.
Politică / 13 februarie 2021

"Personal, nu sunt adepta sporurilor"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, spune că situaţia sporurilor primite de angajaţii din sistemul public urmează să fie analizată în următoarea lună, în condiţiile în care acestor sporuri sunt acordate prin lege. La Senat, spune ea, sunt acordate 4 sporuri, printre care şi cel de antenă, pe care îl primesc toţi cei aproximativ 700 de angajaţi, relatează Digi24.

Dragu spune că sporurile primite de cei de la Senat reprezintă "8-9% din totalul anvelopei salariale".

"Senatorii primesc o indemnizaţie care nu ţine de aceste sporuri. Funcţionarii de la Senat primesc spor de antenă, pentru că se încadrează în această categorie. Cred că fiecare dintre noi ne desfăşurăm astăzi activitatea în apropierea unor antene. Personal, nu sunt adepta sporurilor. Salariul trebuie să reflecte gradul de încărcare a muncii şi, într-adevăr, condiţiile dificile, dar această modalitate de a da sporuri a fost dezvoltată în anul 2000 şi a fost pentru a eluda rigorile care se puneau pe anvelopa salarială, erau duse în alte cheltuieli, de bunuri şi servicii", a spus ea.

"Am mai identificat vreo 17 persoane care au sporuri de doctorat. E un spor destul de bizar. De fapt, o anume muncă ar trebui să necesite sau nu să ai doctorat şi atâta tot. În instituţiile în care am lucrat se spunea clar, pentru anumite funcţii era nevoie de doctorat, pentru altele era de preferat, dar asta nu însemna că aveai ceva în plus la salariu", a adăugat Dragu.

"Aceste sporuri sunt date prin legile actuale. Trebuie analizate aceste legi, trebuie să discutăm împreună şi să luăm o decizie. Cred că putem să ne auzim într-o lună de zile, să vedem care e situaţia sporurilor. Oamenii se sperie când aud aceste discuţii, se sperie că li se vor reduce veniturile şi nu trebuie să creăm această panică, trebuie să explicăm că sistemul public de salarizare e unul echitabil şi trebuie să fie corelat cu sistemul de salarizare din sectorul privat, trebuie să funcţioneze la fel", a mai spus ea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Esti adepta sporurilor doar pentru gunoaiele useriste.

    1. .cum puteti sustine ac. afirmatie ,din articol nu rezulta asa ceva?

    Sporul de doctorat, nu doar în Parlament, dar în orice instutitie, ar trebui acordat doar dacă este necesar pentru postul ocupat de către cel cu titlul de doctor. Dacă funcția nu necesita un asa ridicat de pregătire, sporul nu trebuie acordat! Mulți "doctori" sunt angajați pe funcții care nu au nicio legătură cu doctoratul lor și fac o munca pe care o face orice absolvent de studii superioare. Plătind acest spor, statul încurajează "doctorii" sa se angajeze pe funcții care cer abilități profesionale de nivel mediu: asa muncesc cât mai lejer și câștigă cât mai mult!

    1. Salariul,acordat pentru fiecere post ocupat,indiferent de domeniul de activitate,periculozitate,noci vitate etc,trebuie astfel plafonat incat sa nu se inpuna acordarea de sporuri.fiecare loc de munca cu salariul sau.Sa se acorde maxim un spor de vechime in munca si pentru10-15 %din personal spor pentru performanta deosebita.si cu asta gata.Se simplifica totulsi salariatul poate alege un post mai bine platit muncind in conditii mai grele sau poate alege comoditatea unui post fara risc sau raspundere.

      Mii de bugetari angajati la murdarit hartii,au urmat facultati de 2 lei ,numai pentru diploma care-i aducea automat spor .Asa au aparut dactilogafe,soferi sau portari cu spor pentru studii superioare.Si asa au transformat sute de profesori universitari in persoane corupte.

      Așa, și eu ce ar trebui să fac dacă dețin titlul de doctor și nu sunt posturi în învățământ?

      Să fiu renumerata cu aceeași bani cu foștii mei studenți care deja au gradul 1? După ce am acceptat să se publice lucrarea mea de 500 pagini? Poți compara o lucrare de grad cu una de doctorat? Ca să nu mai spun, de articole cărți și manuale. Ce ar trebui să fac?Să înființez un institut de cercetare privat? Ca sa fiu plătită după competentele și munca mea?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb