Anca Dumitru a primit undă verde pentru un nou mandat la şefia BVB

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iulie 2009

Anca Dumitru preluase funcţia de director general interimar al BVB, pe o perioadă de şase luni, fiind aleasă în unanimitate de către acţionari, după ce Stere Farmache a anunţat, pe 18 decembrie 2008, că renunţă la atribuţiile executive, dar rămâne preşedintele BVB.

Anca Dumitru preluase funcţia de director general interimar al BVB, pe o perioadă de şase luni, fiind aleasă în unanimitate de către acţionari, după ce Stere Farmache a anunţat, pe 18 decembrie 2008, că renunţă la atribuţiile executive, dar rămâne preşedintele BVB.

Anca Dumitru, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a fost reconfirmată marţi în funcţie de către conducerea BVB, pentru o perioadă nedeterminată.

Ziarul Bursa a publicat încă de săptămâna trecută un articol în care preşedintele BVB, Stere Farmache, ne spunea că decizia de a o păstra sau nu pe Anca Dumitru în conducerea executivă a Bursei ar putea veni în această săptămână, majoritarea brokerilor confirmând atunci că o vor susţine pe doamna Dumitru la un nou mandat.

Anca Dumitru preluase funcţia de director general interimar al BVB, pe o perioadă de şase luni, fiind aleasă în unanimitate de către acţionari, după ce Stere Farmache a anunţat pe 18 decembrie 2008, că renunţă la atribuţiile executive, dar rămâne preşedintele BVB.

În timpul mandatului de şase luni, Anca Dumitru s-a implicat intens în conducerea Bursei, pornind campanii de promovare lunare a Bursei cu vizite oficiale ale unor personalitaţi din ţară, demarând şi programul "Ziua porţilor deschise", cu scopul de a atrage cât mai mulţi potenţiali investitori şi a-i familiariza cu mecanismele bursiere.

Consiliul Bursei a aprobat modificările Codului BVB

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti a mai aprobat, marţi, şi modificările Codului BVB referitoare introducerea ordinelor contingente de tipul "stop buy"/"stop sell", care vizează limitarea pierderii, precum şi ordinele de tipul "if touched buy"/"if touched sell" care vizează obţinerea de profit.

Ordinele de acest tip sunt plasate automat în piaţă în momentul în care cotaţia acţiunilor pentru care au fost puse atinge nivelul stabilit de inves­titor.

Tot marţi, a mai fost aprobată şi modificarea perioadei de fixing la închiderea şedinţei de tranzacţionare de la 15 minute, la 5 minute, în intervalul orar 16:30 - 16:35.

"Prin aceste măsuri se urmăreşte fluidizarea procesului de tranzacţionare şi creşterea eficienţei pieţei bursiere. Data la care noul orar va intra în vigoare urmează să fie însă stabilită în consiliile următoare ale BVB", se arată într-un comunicat transmis de către instituţie.

Contactată de ziarul Bursa, doamna Anca Dumitru ne-a spus că prelungirea orarului de tranzacţionare cu 15 minute vine în sprijinul inves­titorilor, care îşi vor putea ajusta ordinele de tranzacţionare în funcţie de evoluţia pieţei americane, care se des­chide la ora 16:30 (n.r.ora locală).

De asemenea, Consiliul BVB a retransmis Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare spre avizare modificările privind extinderea limitelor de variaţie zilnică a preţurilor celor mai lichide zece acţiuni din piaţă de la +/- 15%, cât este în prezent, la +/- 40%, precum şi modificările referitoare la eliminarea obligativităţii de suspendare a şedinţelor de tranzacţionare, în funcţie de nivelurile indicelui BET.

Bursa cere tuturor brokerilor să răspundă la chestionarul legat de modul de listare

Anca Dumitru, directorul general BVB, ne-a mai spus că face presiuni asupra brokerilor pentru a răspunde la chestionarul cu privire la modul de lis­tare a bursei, în situaţia în care a primit răspunsuri de la mai puţin de jumătate din acţionarii care au drept de vot.

"Marţi, în Consiliu, am hotărât să revenim cu solicitările către brokerii care nu au răspuns deocamdată ches­tionarului şi sperăm ca în câteva zile să primim toate răspunsurile", a conchis doamna Dumitru.

Conducerea BVB a transmis acţionarilor un chestionar pentru a afla dacă aceştia doresc să vândă titlurile BVB în cadrul unei oferte publice secundare sau direct pe piaţă, dar şi dacă vor o înlesnire a modalităţii de tranzacţionare a titlurilor BVB înainte sau după listare.

Bursa de Valori Bucureşti are un capital social de 76,74 milioane lei, împărţit în 7,67 milioane de acţiuni, din care 6,72 milioane sunt ordinare, iar restul de 951.730 de titluri sunt preferenţiale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. domnilor,

    informatia din articol  

    ---'if touched buy/ if touched sell' care vizeaza obtinerea de profit --- este ERONATA!  

    profitul la bursa NU se obtine prin existenta unor limite de cumpararare/vanzare; el se obtine prin MANAGEMENT al RISCULUI si al CAPITALULUI.  

    degeaba folosesc if..if..., daca nu am habar cat sa pun in piata sau cat sa vand.  

    numai bine,

    ion doreanu 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb