Anca Jurma: "DNA trebuie să rămână o instituţie puternică"

V.D.
Anticorupţie / 12 iulie 2018

Anca Jurma

Anca Jurma

DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, a afirmat Anca Jurma, care a preluat astăzi, pentru o perioadă de şase luni, funcţia de procuror-şef al Direcţiei, după ce luni preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

"Mulţumesc conducerii Ministerului Public, procurorului general, pentru susţinerea pe care o arată în mod constant DNA şi misiunii acesteia de luptă împotriva corupţiei. De asemenea, îi mulţumesc doamnei Laura Codruţa Kovesi pentru întreaga activitate desfăşurată în fruntea DNA. DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât şi o autoritate naţională anticorupţie în sensul Convenţiei ONU împotriva corupţiei. Prin urmare, DNA are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea îl conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt. În acest sens, DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei", a spus Anca Jurma.

Ea a precizat că se va strădui să asigure "un interimat echilibrat".

"În ceea ce mă priveşte, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putinţă, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului", a susţinut Jurma.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "DNA trebui?"

    Trebuie desfiintata! Nicaieri in lume nu mai exista o institutie suprastatala care da branci rivalilor la ciolan.

    JURMA: 

    .... "În ceea ce mă priveşte, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putinţă, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului" 

    Reformulam; Jurma sa stea la urma.

    "În ceea ce mă priveşte, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putinţă, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării drepturilor fundamentale ale cetăţeanului, normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale "...... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb