ANCOM propune noi indicatori statistici privind serviciile poştale

J.F.
Companii / 10 februarie 2017

ANCOM propune noi indicatori statistici privind serviciile poştale

ANCOM supune astăzi consultării publice un proiect de decizie care modifică şi completează indicatorii statistici pe care furnizorii de servicii poştale au obligaţia de a-i raporta anual către Autoritate, potrivit unui comunicat de presă al autorităţii.

Proiectul de decizie urmăreşte transpunerea ultimelor modificări şi completări ale cadrului legal primar, prin care s-au introdus noi concepte în legislaţia naţională din domeniul serviciilor poştale. Proiectul de decizie urmează să intre în vigoare la data de 1 mai 2017.

Modificări propuse prin proiectul de decizie

Având în vedere că în legislaţia primară au fost definite noi tipuri de trimiteri, furnizorii de servicii poştale vor avea obligaţia de a raporta traficul şi veniturile realizate din procesarea acestora: trimiteri de corespondenţă în număr mare, colete poştale în număr mare şi imprimate în număr mare, precum şi pachete mici, respectiv pachete mici în număr mare.

Ţinând cont de evoluţia tehnologică şi de soluţiile inovative prin care mulţi furnizori de servicii au început să asigure colectarea şi livrarea trimiterilor poştale, este propus un nou indicator statistic privind sistemele automate de tip self-service, care va fi raportat în cadrul indicatorilor privind punctele de acces/contact nedeservite de personal, începând cu anul 2018, pentru perioada de referinţă 1 ianuarie - 31 decembrie 2017.

Termene limită pentru transmiterea datelor statistice

Furnizorii vor avea obligaţia de a raporta până la data de 15 martie, pentru anul anterior, trimiterile prelucrate exclusiv în nume propriu, precum şi veniturile rezultate ca urmare a prelucrării acestora.

Totodată, până la data 15 iulie, furnizorii vor avea obligaţia de a raporta în mod cumulat trimiterile poştale prelucrate în nume propriu şi trimiterile poştale prelucrate în numele şi pe seama unui alt furnizor de servicii poştale, precum şi veniturile cumulate rezultate ca urmare a prelucrării acestora. Aceste date vor privi fiecare serviciu, inclus sau nu în sfera serviciului universal.

Datele statistice se vor transmite exclusiv electronic

Toate datele statistice vor fi transmise exclusiv prin mijloace electronice, prin intermediul unei aplicaţii informatice disponibile aici, utilizând semnătură electronică certificată. Netransmiterea datelor statistice constituie contravenţie şi poate fi sancţionată cu sume cuprinse între 100 şi 15.000 lei pentru fiecare zi de întârziere.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb