ANCOM:Traficul mediu zilnic de internet în roaming în România al utilizatorilor din Republica Moldova s-a dublat în 2023

A.F.
Miscellanea / 8 iulie

ANCOM:Traficul mediu zilnic de internet în roaming în România al utilizatorilor din Republica Moldova s-a dublat în 2023

Traficul mediu zilnic de internet în roaming în România al utilizatorilor din Republica Moldova s-a dublat în 2023, ajungând la aproape de trei ori mai mult faţă de traficul de internet în roaming în Republica Moldova al utilizatorilor din România, care au plătit în medie aproape 1 euro pentru fiecare 45 MB consumaţi zilnic, conform Agerpres.

Datele au fost anunţate luni de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după publicarea Raportului comun privind roamingul bilateral între România şi Republica Moldova în 2023 emis de ANCOM şi Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) din Republica Moldova.

"Traficul de internet în roaming între România şi Republica Moldova a continuat să înregistreze creşteri masive şi în 2023, pe fondul reducerii preţului mediu plătit de utilizatori pentru acest serviciu. 1% din utilizatorii de comunicaţii mobile din România şi, respectiv, 10% din cei din Republica Moldova au efectuat în total 6 milioane de zile de roaming în statul vecin în 2023", informează un comunicat al ANCOM, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, dezvoltarea serviciilor de roaming bilateral în 2023 a fost alimentată din trei surse: creşterea cu 5% a numărului de utilizatori în roaming (dată de creşterea cu o treime a numărului de clienţi din România în roaming în Republica Moldova), creşterea cu 33% a duratei roaming-ului, precum şi creşterea intensităţii consumului de servicii în roaming (creşterea cu 32% a consumului de internet mediu zilnic pe cartelă românească în roaming în Republica Moldova, respectiv dublarea consumului în flux invers).

Guvernele României şi al Republicii Moldova au semnat pe 11 februarie 2022 un Acord privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internaţional şi a celor de apeluri internaţionale între cele două state. Acordul a intrat în vigoare pe 25 martie 2022 şi este pus în aplicare cu sprijinul cu sprijinul ANRCETI din Republica Moldova, respectiv cu sprijinul ANCOM în România.

Acordul urmăreşte să creeze cadrul de colaborare între cele două state în scopul reducerii sustenabile a tarifelor de furnizare, pe piaţa cu amănuntul, a serviciilor de roaming internaţional: voce, SMS şi date, respectiv a celor de apeluri internaţionale între cele două state.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb