ANDI GROSARU: "Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României"

G.B
Politică / 2 iunie 2021

"Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României"

Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României, iar relaţiile bilaterale au un potenţial deosebit de creştere, a declarat astăzi deputatul minorităţilor naţionale Andi-Gabriel Grosaru, într-un mesaj adresat plenului Camerei Deputaţilor, de Ziua Naţională a Republicii Italiene, potrivit Agerpres.

Deputatul, a declarat în plen:"Aniversăm în acest an 75 de ani de la ziua în care s-a născut Italia modernă, ca urmare a Referendumului din 2 iunie 1946, în urma căruia Italia a fost proclamată republică. (...) Ziua Republicii Italiene este o zi care marchează un nou început. Această aniversare a schimbării capătă o mai mare semnificaţie în aceste vremuri marcate de provocările pandemiei şi de criza medicală, fiind totodată o aniversare care are loc în anul dedicat marelui poet Dante Alighieri".

Potrivit acestuia, limba şi cultura italiană sunt în plină expansiune, având un rol foarte important, inclusiv la nivel european.

Reprezentantul Asociaţiei Italienilor din România a declarant:"Astăzi, mai mult ca niciodată, Ziua Republicii Italiene este marcată pe fondul unor relaţii bilaterale de mare intensitate, fie ca vorbim de dialogul politic sau de domeniile securităţii şi apărării, energie, mediu, cultură, justiţie şi afaceri interne, sănătate, cultură şi educaţie, muncă sau domeniul social sau de cooperare economică. Declaraţia de parteneriat strategic semnată de miniştrii de externe ai celor două ţări în 17 aprilie 1997, la Bucureşti, şi consolidată la data de 9 ianuarie 2008, oferă cadrul de dialog generos. Italia este unul din partenerii principali ai României, atât prin prisma schimburilor comerciale, cât şi prin cea investiţiilor efectuate. Nu trebuie uitat şi rolul diplomaţiei parlamentare în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, prezenţa mea fiind un element esenţial al acestei politici".

În acest context, el s-a arătat încrezător în continuare în cooperarea şi colaborarea cu viitorul ambasador al Republicii Italiei la Bucureşti, care îşi va prelua misiunea în perioada imediat următoare.

"Şi îi transmit pe această cale un călduros salut. Relaţia bilaterală are un potenţial deosebit de creştere, atât prin prisma cooperării la nivel NATO, dar şi prin împărtăşirea unei viziuni comune în ceea ce priveşte cooperarea aprofundată la nivelul UE, atât pentru relansarea economică, cât şi pentru promovarea noilor tehnologii. România şi Italia susţin o uniune puternică, apropiată de cetăţeni şi care sa le garanteze acestora securitatea şi prosperitatea. (...) De asemenea, Italia şi România au o viziune comună cu privire la extinderea Uniunii Europene şi susţin o relaţie transatlantică puternică. Nu trebuie să uităm că garanţia bunelor relaţii este dată şi de bunele relaţii dintre cetăţenii celor două ţări. (...) Minoritatea italiană din România reprezintă o punte de legătură dintre cele două ţări, pe cât de străveche, pe atât de solidă", a mai spus deputatul Grosaru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb