ANDREAS ELSNER, TELEKOM: "Tehnologia 5G va deveni comercial relevantă abia în 2025-2026"

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Companii / 6 aprilie 2021

"Tehnologia 5G va deveni comercial relevantă abia în 2025-2026"

Tehnologia 5G va deveni relevantă din punct de vedere comercial abia din anii 2025-2026, consideră Andreas Elsner, directorul executiv comercial al Telekom România. Acesta a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că tehnologia va fi cu siguranţă necesară pe viitor, însă în momentul de faţă nu apare ca cerinţă în cercetările de piaţă pe care le realizează compania la nivelul abonaţilor şi consumatorilor.

Elsner a precizat: "Cred într-adevăr că 5G este, cu siguranţă, o tehnologia a viitorului. Acum, în acest moment, nu cred că ai atâtea întrebuinţări pentru 5G pentru că, de exemplu, când ne uităm la serviciile de streaming, acestea sunt foarte bine optimizate (...) şi au o calitate decentă indiferent. Nu există diferenţe dacă ai 100 MB/s sau 300 MB/s sau 1 GB/s (viteză - n.r.). Cu siguranţă, vor exista utilizări specifice, nu vreau să fiu înţeles greşit, dar cred că o să ia ceva timp şi în acest moment tehnologia 5G este susţinută doar de telefoanele flagship. Mare parte din piaţă este departe de o penetrare a tehnologiei 5G. (...) Ce aş spune, simplu, din punct de vedere personal, este că 5G va deveni relevantă abia din 2025-2056 şi atunci trebuie să fii parte din piaţa 5G. (...) Acum, doar cu 3G, ar fi foarte dificil de concurat pe piaţă. Cred că 5G este o necesitate pe termen lung, doar că nu sunt cel mai mare fan al trecerii la inovaţii sau servicii inovatoare care în prezent nu sunt relevante pentru mare parte din piaţă. Eu sunt foarte confortabil utilizând 4G. Când va veni vremea utilizărilor care necesită o latenţă foarte scăzută vei avea nevoie de 5G (...) Când te gândeşti la utilizări specifice (ale 5G) s-ar putea să fii nevoit să împarţi reţeaua. Deci este o tehnologie minunată, dar, per total, în prezent, din perspectiva consumatorului normal, nimeni nu cere 5G. Pe termen lung, da, va fi foarte important".

Directorul comercial al Telekom România a mai anunţat ieri că firma a înregistrat în 2020 o creştere de 6,3% a numărului de contracte de telefonie mobilă cu abonament (postpaid) faţă de 2019, ajungând la un total de 1,65 milioane de contracte. Amintim că grecii de la OTE (Hellenic Telecommunications Organization) au semnat anul trecut cu Orange un acord prin care aceasta din urmă urmează să cumpere pachetul majoritar de 54% din Telekom. Restul de 46% din Telekom este deţinut de statul român. Orange ar trebui să plătească pentru pachetul majoritar din Telekom circa 268 de milioane de euro, valoarea putând fi supusă unor ajustări la încheierea tranzacţiei care este estimată undeva în 2022. Orange România ar urma să ajungă în urma tranzacţiei la o cotă de piaţă de 58%, mult peste valoarea de de 40% care defineşte poziţia dominantă.

Elsner a răspuns pe scurt şi la o întrebare cu privire la tranzacţie, afirmând: "Cred că sunt multe beneficii şi şanse pentru consumator pentru că din câte înţeleg de la Orange şi ce fac ei pe piaţă sunt destul de serioşi în ceea ce priveşte investiţiile în reţeaua de servicii fixe şi prin această tranzacţie primesc o bucată gigantică de abonaţi. Cred de asemenea că este o mişcare importantă pe piaţa românească care este foarte benefică şi cred că într-o situaţie de câştig reciproc noi ne putem concentra pe creşterea serviciilor mobile, aici suntem noi buni şi asta este ceea ce am dovedit că putem face şi continuăm aici. Per total, pentru consumator, cred că sunt mult-mult mai multe beneficii decât neajunsuri pentru că competiţia în România... România este o piaţă foarte competitivă când ne uităm la preţurile de retail şi când ne uităm la calitate. Cred că este o piaţă în care oamenii chiar primesc mult pentru sume relativ mici de bani".

Şeful comercial al Telekom a anunţat de asemenea mai multe oferte ieri prin care intenţionează să atragă clienţi, printre care beneficii la portare, reduceri la abonamente fix şi mobil sau la achiziţia de telefoane. Compania ţinteşte în prezent creşterea clienţilor din mediul rural şi înregistrează un avans anual pe acest segment de 28%.

"În ultimii trei ani, eforturile noastre s-au concentrat pe a afla care sunt dorinţele românilor în ceea ce priveşte produsele şi serviciile de telecomunicaţii şi cum putem să răspundem mai bine acestor nevoi. Le-am propus clienţilor produse şi servicii fixe şi mobile inovatoare, la un raport calitate preţ care să-i mulţumească. Faptul că Telekom Romania este grupul de companii cu cel mai mare ritm de creştere a abonaţilor de mobil înseamnă că într-adevăr suntem un influenţator în domeniul nostru de activitate, iar acest lucru ne onorează şi ne determină să continuăm să investim în inovaţie şi să abordăm noi direcţii. Pentru încrederea acordată, ne-am dorit să le mulţumim clienţilor într-un fel unic, aşa cum am făcut lucrurile în ultimii ani. Astfel, am decis ca spoturile pentru noua campanie comercială să le fie dedicate. Ei sunt pentru noi actorii principali şi toată atenţia noastră le este destinată", a mai declarat Andreas Elsner, director executiv comercial al Telekom Romania.

Telekom Romania este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb