ANDREEA MOLDOVAN, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: ''O eventuală carantină în Bucureşti nu trebuie privită ca o pedeapsă''

G.U.
Miscellanea / 22 martie 2021

''O eventuală carantină în Bucureşti nu trebuie privită ca o pedeapsă''

O eventuală carantină în Bucureşti este o decizie complexă, iar măsura trebuie considerată de către populaţie una de protecţie şi nicidecum una coercitivă, a declarat astăzi, la RFI, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan, transmite HotNews.ro.

Capitala ajunsese duminică la o rată de infectare de 5,3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, iar dacă se ajunge la 6, carantina nu poate fi exclusă.

"Există discuţii în acest sens, există o urmărire atentă a indicatorilor, există o urmărire comparativă a indicatorilor, după două moduri diferite de calculare. Rămâne să vedem care va fi evoluţia în următoarele zile, însă cred că e important să luăm măsurile care se impun, pentru că de fapt, aceste măsuri ne ajută să evoluăm mai bine, să trecem mai uşor prin această pandemie", a declarat Andreea Moldovan.

Ea a susţinut că "nu trebuie să ne fie frică de măsuri suplimentare, ci trebuie să le luăm ca pe măsuri care ne ajută să încercăm să stăvilim acest bulgăre": "(...). Această decizie este o decizie complexă, care antrenează mai multe foruri decizionale, dar dacă se va lua şi când se va lua, ea trebuie considerată de către populaţie ca o măsură de protecţie şi nicidecum ca o măsură coercitivă sau de pedepsire. Este o măsură care ne ajută să rămânem cât se poate de sănătoşi".

Ieri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că nu exclude varianta ca, după depăşirea incidenţei de 6 la 1.000 de locuitori, Capitala să intre în carantină şi "foarte probabil" una dintre măsuri va fi ca bucureştenii să iasă din casă cu declaraţii pe proprie răspundere, informează HotNews.ro.

Întrebat dacă este posibil ca după o rată de 6/1.000 Capitala să intre în carantină, Voiculescu a răspuns: "Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată".

Astăzi, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că o decizie de instituire a carantinei în Bucureşti nu se va lua doar dacă incidenţa cazurilor la mia de locuitori va trece de 6 şi că nu trebuie transmise mesaje care induc panica, notează sursa citată.

"Nu doar indicele conduce la această decizie. Sunt mai mulţi factori. Nu trebuie să ne grăbim să dăm mesaje care să inducă panică în populatie. Sper să nu ajungem în această situaţie. Împreună cu DSP, INSP cu toţi factorii implicaţi vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice", a declarat Bode la Digi 24.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Doamna Moldovan. Nu semanati si nici nu sunteti comisarul moldovan din filmul cu mainile curate. Ba mai mult, eu,cred ca dumneavoastra jucati in noul film din guvernul romaniei cu titlul de "CU MAINILE MURDARE" si sunteti noul LASCARICA din Ministerul Sanatatii.!

    1. Ce usor e sa acuzi!O cunosti de undeva?Doamna doctor este un profesionist.Pacatul ei este ca vrea sa ajute.Ne plangem apoi ca tara nu este condusa de catre profesionisti.

      Inca o profesionista? Este cumva din lotul de 15000 de specialisti ai CD? Ca atunci m-am lamurit...

      Datorita unor indivizi ca tine oamenii competenti evita sa intre in politica,prefera sa-si practice meseria.Inca o data te intreb:o cunosti cumva pe doamna doctor astfel incat sa-ti permiti sa vorbesti despre maini murdare?Poate sufletul tau e murdar.

    Este o imensa binecuvantare.

    Atata doar ca populatia nu percepe acest fapt, asa prea putini si-o doresc. 

    exact asta este , o pedeapsa a celor care ii dusmanesc pe romani ! infectarile cresc brusc la Paste si Craciun , manipulare de 2 lei !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb